Πάτρα: Νέο φοιτητικό εστιατόριο στο Ρίο – Πότε θα είναι έτοιμο
Το μεγάλο έργο του Πανεπιστημίου Πατρών προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Σημαντική εξέλιξη καταγράφεται στην κατασκευή του νέου Φοιτητικού Εστιατορίου στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Χρήστος Μπούρας, με ανάρτησή του ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών, γνωστοποιώντας ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σημαντικό στάδιο, καθώς «έπεσαν και τα μπετά» του νέου κτιρίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα «εμβληματικό έργο» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη φοιτητική κοινότητα, καθώς, σύμφωνα με τον Πρύτανη, το νέο εστιατόριο αναμένεται να δοθεί προς χρήση μέσα στο 2027.
Ένα νέο εστιατόριο για τη φοιτητική κοινότητα
Η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Φοιτητικού Εστιατορίου υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2025, με συνολική δαπάνη 5.842.948,84 ευρώ. Το έργο σχεδιάστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη υποδομή σίτισης, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το νέο κτίριο προβλέπει σύγχρονες εγκαταστάσεις προετοιμασίας και σερβιρίσματος φαγητού, ευρύχωρους και προσβάσιμους χώρους εστίασης, ενώ στον σχεδιασμό έχουν ενσωματωθεί παράμετροι ενεργειακής αποδοτικότητας, βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας.
Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο έχει δρομολογήσει και τον εξοπλισμό της νέας μονάδας, καθώς και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Σε σχετική χρηματοδότηση περιλαμβάνονται 1,225 εκατ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού του νέου εστιατορίου, ενώ προβλέπονται επίσης έργα για τη διαμόρφωση και φύτευση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.
«Μέσα στο 2027» η παράδοση
Η νέα εγκατάσταση αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς η σύγχρονη υποδομή θα ενισχύσει τις δυνατότητες παροχής σίτισης στην Πανεπιστημιούπολη.
Μάλιστα, σε πρόσφατη παρουσίαση του Πανεπιστημίου, το νέο εστιατόριο περιγράφεται ως ένας άνετος, προσβάσιμος και φιλικός χώρος σίτισης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο σημείο εξυπηρέτησης αλλά και σημείο συνάντησης της φοιτητικής ζωής.
Ο Χρήστος Μπούρας, στην πρόσφατη ανάρτησή του, υπογραμμίζει παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήρα της προσπάθειας, σημειώνοντας πως η πρόοδος του Πανεπιστημίου αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας και της προσπάθειας όλων.
Έτσι, με την κατασκευή να περνά πλέον σε ένα πιο εμφανές στάδιο, η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υποδομή φοιτητικής σίτισης έχει ουσιαστικά ξεκινήσει. Το 2027 αναμένεται να είναι η χρονιά κατά την οποία το νέο Φοιτητικό Εστιατόριο στο Ρίο θα περάσει από τα σχέδια και τα εργοτάξια στην καθημερινότητα των φοιτητών.
Διαβάστε επίσης
- Πάτρα: Ξεκινάει η κατασκευή του υπερσύγχρονου εστιατορίου στο Πανεπιστήμιο
- Ερευνα – Πανεπιστήμιο Πατρών: Ο φακός της «Π» στο μεγαλύτερο εστιατόριο των Βαλκανίων – Τι τρώνε οι φοιτητές ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News