Πάτρα: Ποια η θέση του Εμπορικού Συλλόγου για την διάταξη κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πάτρα: Ποια η θέση του Εμπορικού Συλλόγου για την διάταξη κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Την θέση του για την απόφαση να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με το σχέδιο νόμου “Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα” και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και του συνόλου της συνδικαλιστικής πυραμίδας (Ομοσπονδία, ΕΣΕΕ), αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι το μέτρο ήταν ανώφελο για την αγορά, επέτεινε την απορρύθμισή της και συνδυαζόταν και με την κατάργηση Κυριακάτικων αργιών. Όπως κατέδειξαν και έρευνες του ΙΝΕΜΥ (Ινστιτούτο Εμπορίου Και Υπηρεσιών) της ΕΣΕΕ, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο είχαν μηδενική απόδοση αλλά ζημίωναν γενικότερα τον θεσμό των εκπτώσεων. Κι αυτό, επειδή προκαλούσαν σύγχυση στον καταναλωτή, ο οποίος περίμενε εκπτώσεις αλλά δεν τις είχε, αφού οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να διαθέσουν με μειωμένες τιμές κατά τις οριοθετημένες περιόδους ήταν εξ’ αρχής περιορισμένες.

Με την παραπάνω διάταξη και εφόσον αυτή ψηφιστεί από την Βουλή, καταργείται αυτός ο αποτυχημένος θεσμός και αναμένεται να επανέλθει ένας βαθμός ισορροπίας στην αγορά, προς όφελος τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτή».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ