Πάτρα: Προχωρά σε κινητοποίηση η Επιτροπή Ειρήνης το Σάββατο 15/10

«Να μην ελλιμενιστεί κανένα Νατοϊκό πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Δυικής Αχαΐας, η οποία προχωρά σε κινητοποίηση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

λιμάνι

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης για την κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου στην Πάτρα:

«Κυβέρνηση και ΝΑΤΟ θέλουν τις επόμενες μέρες να ελλιμενίσουν στο παλιό λιμάνι της Πάτρας μεγάλη ναυτική Νατοϊκή Δύναμη και μάλιστα με επικεφαλής Τούρκο Διοικητή.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. Όλοι μαζί πριν λίγες μέρες ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, να βαθύνει ακόμη περισσότερο η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία φουντώνει με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς. Όχι μόνο για το λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το βαρύ κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτούν νέα ένταση της αντιπαράθεσης. Από τη μια τα σχέδια προσάρτησης τωνκατακτημένων εδαφών στη ρωσική ομοσπονδία κι από την άλλη η αμερικανοΝΑΤΟϊκή στήριξη
στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι με βαρύ οπλισμό και άλλα μέσα, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους λαούς, που επιτείνεται από τις εκατέρωθεν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και τις δολιοφθορές σε αγωγούς και άλλες κρίσιμες υποδομές.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των ανταγωνισμών είναι και η επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης. Η επιδίωξη του ΝΑΤΟ να αποσπάσει την Τουρκία από τη ρωσική επιρροή -χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής- είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει παζάρια και αντιπαραθέσεις με θύματα τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πάτρας, τα σωματεία και τους συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να διατρανώσουν με κάθε τρόπο της αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό των Νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας.

Με οργανωμένο, μαζικό και μαχητικό τρόπο διαδηλώνουμε ενάντια στην προσπάθεια να μετατρέψουν το λιμάνι της πόλης μας σε ένα ακόμη λιμάνι σταθμό και ορμητήριο Νατοϊκών
Δυνάμεων. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις . Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτώβρη και ώρα 11:00πμ στην πλατεία Τριών Συμμάχων».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ