Πάτρα: Το ξενύχτι κοστίζει ακριβά στο Συμβούλιο – Ποιες λύσεις εξετάζονται για δια ζώσης συνεδριάσεις

Η χρέωση 2.000 ευρώ για συνεδριάσεις μετά τις 11 το βράδυ προβληματίζει το προεδρείο.

Πάτρα: Το ξενύχτι κοστίζει ακριβά στο Συμβούλιο - Ποιες λύσεις εξετάζονται για δια ζώσης συνεδριάσεις

Τους λόγους που δεν θα γίνει διά ζώσης η συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, αναλύει σήμερα στην «ΠτΔ» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς.

Φαίνεται πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, αφού από τον Δήμο τήρησαν στάση αναμονής για να δουν πώς θα κυλήσει η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για να φανεί αν ο χώρος καλύπτει τις ανάγκες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

«Μας απασχολεί αρκετά η καταγραφή των πρακτικών της συνεδρίασης, γιατί μπορεί να φαντάζει δευτερεύον ζήτημα, αλλά έχει ουσιαστική σημασία, αφού αν δεν γίνεται σωστά η καταγραφή, ενδέχεται στο μέλλον να ακυρωθούν αποφάσεις με τις ανάλογες συνέπειες», λέει ο κ. Μελάς.
Δεύτερο ζήτημα που απασχολεί είναι ο χώρος που θα επιλεχθεί να επιτρέπει την αναμετάδοση και τη σύνδεση στα ανεμβολίαστα μέλη του συμβουλίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

Τρίτο και πολύ σημαντικό θέμα που προβληματίζει τον κ. Μελά είναι το ωράριο. «Οπως μας έγινε γνωστό, το Πανεπιστήμιο έχει ωράριο για την αίθουσα του Συνεδριακού. Μετά τις 11 το βράδυ, αν θέλουμε να συνεχίζουμε τη συνεδρίαση, θα πρέπει να πληρώνουμε ένα ποσό κοντά στις 2.000 ευρώ! Ενώ, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούν να ξεκινούν πιο νωρίς το μεσημέρι καθώς αρκετοί σύμβουλοι εργάζονται. Εχει τύχει στο παρελθόν να τελειώσει μια συνεδρίαση μετά τα μεσάνυχτα, ακόμα και τα ξημερώματα. Επομένως δεν μπορούμε να φεύγουμε στις 11 το βράδυ, αλλά ούτε και να απασχολούμε μέχρι εκείνη την ώρα τους τεχνικούς του Δήμου για να στήνουν και να ξεστήνουν τα απαιτούμενα μηχανήματα, καθώς από το Πανεπιστήμιο επιβάλλουν να αδειάζουμε τον χώρο μόλις τελειώσει η συνεδρίαση» αναφέρει ο κ. Μελάς.

ΟΛΠΑ

Οι πληροφορίες της «ΠτΔ» αναφέρουν πως έχουν εξεταστεί και άλλες λύσεις χώρων. Ο Δήμος ήρθε σε επικοινωνία με τον ΟΛΠΑ για να διερευνήσει αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, αλλά αυτή την εποχή δεν υπάρχει λόγω του Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου.

Μία ακόμα λύση που εξετάζεται και πιθανότατα θα κριθεί ως η προτιμότερη είναι αυτή της αίθουσας «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Ο χώρος της αίθουσας πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, ωστόσο έχει εμβαδόν 180 τετραγωνικών μέτρων που δεν αρκεί για όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Επομένως εξετάζεται να τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας προτζέκτορας που θα μεταδίδει τι συμβαίνει εντός.

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Από τη συζήτηση με τον κ. Μελά δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα των ανεμβολίαστων. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσημα πόσα μέλη του συμβουλίου δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Θα ζητήσουμε να μας το γνωστοποιήσουν, ωστόσο ξέρουμε πως είναι μικρό το ποσοστό. Οι περισσότεροι δεν το έχουν κάνει για λόγους υγείας» τονίζει. Δύο είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο εκ πεποιθήσεως, με τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο να έχει παρουσιάσει δημόσια τις θέσεις του στην προηγούμενη συνεδρίαση. «Τις προηγούμενες ημέρες κοκκίνισε ξανά η Αχαΐα, οπότε ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πριν πάρουμε κάποια απόφαση, σκεφτόμαστε και το ηθικό του θέματος. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον κίνδυνο για κάποιον με μια απόφασή μας» καταλήγει ο κ. Μελάς.
Η συνεδρίαση της Τετάρτης θα γίνει σίγουρα με τηλεδιάσκεψη, καθώς δεν μπορεί να πάρει νέα αναβολή. Η επόμενη συνεδρίαση, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος, θα γίνει δια ζώσης καθώς θα έχουν λυθεί τα προβλήματα.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ