Πάτρα: Ζητούν αλλαγή χώρου για το Αστυνομικό Μέγαρο

Κινητοποίηση των κατοίκων του ΚΕΤΧ, στην Πάτρα,  απόψε για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η κατασκευή του νεου Αστυνομικού Μεγάρου. Ζητούν απαντήσεις από τον Δήμο.

 

Πάτρα

Κόκκινη κάρτα σηκώνουν στη δημοτική αρχή Πελετίδη οι κάτοικοι της περιοχής του ΚΕΤΧ, σε παραχωρημένη έκταση του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας. Με φόντο τις καθυστερήσεις για τις διανοίξεις οδών και την έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης που προβλέπονται, ζητούν αλλαγή τροποποίησης του σχεδίου πόλης που, όπως καταγγέλλεται, έγινε «εν κρυπτώ», χωρίς να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και την αλλαγή χωροθέτησης του χώρου ανέγερσης του σύγχρονου κτιρίου της ΕΛΑΣ.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων περιοχής Προφήτη Ηλία Εγλυκάδας, απόψε (7.54μ.μ.) στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης των περιοίκων για τις συνέπειες από την επικείμενη ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Πάτρα

Ο αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και κάτοικος της περιοχής Γεράσιμος Ματαράγκας δήλωσε στην «Π»: «Εμείς δεν λέμε να μη γίνει Αστυνομικό Μέγαρο, αυτό που λέμε είναι ότι η περιοχή είναι τελείως λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους κατοίκους, αλλά και στη λειτουργία της Αστυνομίας. Λέμε λοιπόν ότι υπάρχει το οικόπεδο στη μίνι περιμετρική που είχε αρχικά προταθεί και απορριφθεί, αλλά το σχέδιο πόλης προβλέπει επιχειρησιακό κέντρο στην Ακτή Δυμαίων, αυτό γιατί δεν εφαρμόζεται; Υπάρχει τόσος χώρος εκεί, τόσα οικόπεδα, είναι άψογη η συνδεσιμότητα με την πόλη. Είναι μεγάλη εργολαβία, αλλά θεωρώ το ν’ αλλάξει η χωροθέτηση σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο διαγωνισμός είναι πάρα πολύ εύκολο, εάν υπάρχει πολιτική βούληση από τον Δήμο. Είναι δυνατόν να γίνεται ένα τόσο μεγάλο έργο και να μην έχει γίνει έστω μια κυκλοφοριακή μελέτη;».

«ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ»

Ο κ. Ματαράγκας τόνισε πως «αρχικά ο Δήμος ότι το έκανε, το έκανε εν κρυπτώ, δηλαδή η τροποποίηση σχεδίου πόλης έγινε χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, ο σκοπός ήταν να περάσει κάτω από το τραπέζι. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Δήμο, αποστέλλοντας στον κ. Πελετίδη επιστολή–εξώδικο με την υπογραφή 30 ατόμων, ο οποίος δεν μας απάντησε ποτέ. Με αφορμή την επιστολή για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών που πιέζαμε συστηματικά τον Δήμο να μας κλείσει ένα ραντεβού και μας αγνοούσαν παντελώς. Κάναμε αλλεπάλληλες οχλήσεις στον κ. Πελετίδη, καθημερινά πηγαίναμε στο γραφείο του, και μας έλεγε η γραμματέας του, ότι θα μας κλείσει ραντεβού».

Οι κάτοικοι απαιτούν ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα των διανοίξεων οδών, ώστε η περιοχή να μη «βουλιάξει» κυκλοφοριακά. «Μετά την παρέμβαση του κ. Αϊβαλή στην επιτροπή λογοδοσίας του Δήμου, υπήρξε μια πρώτη επίσημη απάντηση από την κ. Τογιοπούλου, την οποία βρήκαμε ανεπαρκή» ανέφερε ο κ. Ματαράγκας, καταλήγοντας «το θέμα δεν είναι ότι εμείς μόνο θα έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι ότι και οι ίδιοι αστυνομικοί, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό θέμα, θα θέλουν να φύγουν περιπολικά για μια έκτακτη ανάγκη και θα είναι μπλοκαρισμένα τα πάντα. Εγείρονται και ζητήματα ασφαλείας, καθώς δίπλα βρίσκονται σχολεία. Για κάποιον λόγο ο νομοθέτης λέει ότι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας δεν μπορεί να υπάρχει πάνω από 1.500 τετραγωνικά κτίριο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός για μαθητή δημοτικού στην Πάτρα, δεν εμφανίστηκε στο σχολείο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πατρινός υπεράνω υποψίας σε κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών

Πάτρα: Ουδείς Τούρκος αγοραστής του σπιτιού της Πισπιρίγκου

Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: Και άλλη γυναίκα είχε πεθάνει μετά από λιποαναρρόφηση στον ίδιο γιατρό

Λαμία: Αμέτρητες οι καταγγελίες για τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές, από τι προκλήθηκε η φωτιά

Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό μαθητή από πόρτα σχολείου

Αχαΐα: Άγριος ξυλοδαρμός σε επιχείρηση – Έστειλαν έμπορο στο Νοσοκομείο

Πάτρα: Τα Βραχνέικα αποκτούν δημοτικό χώρο στάθμευσης