Πατρών-Πύργου, ας μιλήσουμε μόνο με έργα

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ είχε αφουγκραστεί η «Πελοπόννησος» «αποκρυπτογραφώντας» την ορολογία που επέλεξε την τελευταία φορά ο υφυπουργός Υποδομών, η ανακατασκευή της Πατρών- Πύργου θα ξεκινήσει μεν σχετικά σύντομα, αλλά όχι μέσα στο 2021, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνονταν έως και πρόσφατα.

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ έγκριση του κυβερνητικού σχεδίου για το έργο, δεν αμφιβάλλουμε ότι θα εκδοθεί, αλλά δεν την έχουμε στα χέρια μας, αν και η έκδοσή της επίσης ανακοινωνόταν ως οριστική και επικείμενη.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ λόγους να αμφισβητούμε ότι τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν, αλλά επειδή δεν έχουν πάει κατ’ ευχήν τόσο καιρό, κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί. Το θέμα δεν προσφέρεται σ’ αυτή τη φάση για πολιτική διαφήμιση εκ μέρους κανενός.

ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ως κυβέρνηση εκτέθηκε βάναυσα κατά τη διαχείριση του ζητήματος, αυτοσχεδιάζοντας με ανατροπές που οδήγησαν σε αδιέξοδα, βάλτους και βοσκοτόπια.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πολιτεία έχει φανεί ανακόλουθη, αναποτελεσματική και ασυνεπέστατη απέναντι στην κοινωνία της δυτικής Πελοποννήσου. Το σχόλιο αφορά και προγενέστερες κυβερνήσεις. Ξεκινήσαμε κάποτε με διθυράμβους για τη συνολική αναμόρφωση του εθνικού δικτύου Κορίνθου- Πατρών- Πύργου- Μεσσηνίας. Εγινε η μισή δουλειά. Ανεξάρτητα εάν οι οικονομικές συνθήκες γνώρισαν αναπάντεχη καθίζηση, δεν παύει να μιλάει το αποτέλεσμα: Αλλοι απέκτησαν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και άλλοι όχι. Αυτοί που δεν τον απέκτησαν, αρνούνται να σηκώνουν σημαίες πλέον σε κάθε εξαγγελία που δεν συνοδεύεται από στρώσιμο τσιμέντου στη διαδρομή.

ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ότι η ηγεσία του υπουργείου κάνει το καλύτερο που είναι δυνατό. Μέχρι όμως να αποδοθεί απτό αποτέλεσμα, οι τόνοι πρέπει να είναι μετρημένοι. Από όλους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ