Πεδίο μάχης η βουλή της Ταϊβάν: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια – ΒΙΝΤΕΟ

Σε χαοτικές σκηνές, οι βουλευτές ξεχύθηκαν γύρω από το γραφείο του προέδρου της Βουλής. Κάποιοι πηδούσαν πάνω από τραπέζια και τραβούσαν συναδέλφους τους στο πάτωμα.

βουλή

Οι βουλευτές της Ταϊβάν σπρώχτηκαν και χτυπήθηκαν μεταξύ τους στο κοινοβούλιο την Παρασκευή σε μια πικρή διαμάχη σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος Lai Ching-te χωρίς νομοθετική πλειοψηφία.

Ακόμη και πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες, ορισμένοι βουλευτές φώναζαν και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον έξω από την αίθουσα, πριν η δράση μεταφερθεί στο ίδιο το κοινοβούλιο.

Σε χαοτικές σκηνές, οι βουλευτές ξεχύθηκαν γύρω από το γραφείο του προέδρου της Βουλής. Κάποιοι πηδούσαν πάνω από τραπέζια και τραβούσαν συναδέλφους τους στο πάτωμα. Αν και η ηρεμία επανήλθε σύντομα, υπήρξαν και άλλες συμπλοκές το απόγευμα.

Ο Lai Ching-te , ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί τη Δευτέρα, κέρδισε τον Ιανουάριο τις εκλογές, αλλά το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα του (DPP) έχασε το πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Κουομιντάνγκ (KMT), έχει περισσότερες έδρες από το DPP, αλλά όχι αρκετές για να σχηματίσει μόνο του πλειοψηφία, έτσι συνεργάζεται με το μικρό Λαϊκό Κόμμα της Ταϊβάν (TPP) για την προώθηση των κοινών τους ιδεών.

Η αντιπολίτευση θέλει να έχει στο κοινοβούλιο μεγαλύτερο έλεγχο επί της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης πρότασης για την ποινικοποίηση των αξιωματούχων που θεωρείται ότι κάνουν ψευδείς δηλώσεις στο κοινοβούλιο.

 

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

 

Μενίδι: «Χαρακτήριζε την κόρη του πόρνη», νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο ΒΙΝΤΕΟ

Λαμία: 63 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα BINTEO

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός

Καιρός: Πού έφτασε τους 37,6 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης