Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές απώλειες δεν είναι μικρές, αλλά λιγότερες από αυτές των Ρώσων
«Έχουμε απώλειες και δεν είναι μικρές. Είναι όμως πολύ μικρότερες από των Ρώσων» δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς σε συνέντευξη του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC
Οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων στον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο δεν είναι μικρές, αλλά έως ότου τερματισθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις απαγορεύεται να ανακοινωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός των απωλειών, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς σε συνέντευξη του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.
«Αριθμοί φυσικά υπάρχουν. Τους γνωρίζω με ακρίβεια σχεδόν για τον κάθε άνθρωπο, αλλά δεν θα τους αναφέρω. Έως τον τερματισμό του πολέμου… Έχουμε απώλειες και δεν είναι μικρές. Είναι όμως πολύ μικρότερες από των Ρώσων, αλλά δεν είναι μικρές. Κάθε απώλεια θα ληφθεί υπ όψιν, κάθε απώλεια θα μείνει στην μνήμη μας και κάθε οικογένεια θα αντιμετωπισθεί με σεβασμό και σε κάθε οικογένεια θα της δοθεί βοήθεια», επισήμανε ο Αρεστόβτις.
Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου διευκρίνισε ότι κανένας στρατός του κόσμου δε ανακοινώνει τις απώλειες του κατά την διάρκεια του πολέμου, επειδή πρώτον συνιστά στρατιωτικό μυστικό και δεύτερον μπορεί να βοηθήσει τον εχθρό να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δωρεά αθλητικού υλικού από τον Σύλλογο «Πείρος» στην Αθλητική Ένωση Αλισσού ΦΩΤΟ
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω – Πόσο ύπνο «κερδίζουμε»
Το Apple Watch Series 12 επαναφέρει την κεραμική έκδοση μετά από 7 χρόνια
«Το άγχος στο σχολικό περιβάλλον και η προσέγγιση μαθητών» στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών
Συντάξεις: Γιατί έμεινε στα συρτάρια η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
