Πολίτες σε «άτυπη ομηρεία» από κάποιους που «αλωνίζουν»!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξελέγη το 2019 και με το περίφημο «δόγμα» για «Ασφάλεια του Πολίτη», κάτι που ελέχθη με ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο προεκλογικό λόγο του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η στόχευση στην αποκατάσταση της έννομης τάξης στη χώρα κατέστη σαφές πως ήταν βασική δεσμευτική προτεραιότητα, αλλά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της διακυβέρνησης μέχρι και σήμερα, θεαματικές αλλαγές ενίσχυσης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, με πρόληψη της εγκληματικότητας αλλά και δυναμική καταστολή, δεν έχουν φανεί, παρά τις όποιες προσπάθειες.

Είναι αδιανόητο, σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά., ολόκληρες γειτονιές να βρίσκονται σε ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με ανυπεράσπιστους πολίτες, έρμαια και βορά κακοποιών. Ενίοτε και ένστολοι!…

Η κατάσταση που επικρατεί, από πλευράς παραβατικότητας, είναι επιδεινούμενη και οι πολίτες σε «άτυπη ομηρεία» από παραβατικούς ή και συμμορίες, που «αλωνίζουν»!

Ας καταλάβουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι πως δεν είναι διαπραγματεύσιμα, το δικαίωμα της ασφάλειας, η τήρηση των νόμων και η επιβολή της τάξης.
Αδύνατον να υπάρχει ελευθερία στους πολίτες, εάν δεν υπάρχει η σχετική ασφάλεια, που μόνον η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να την εγγυηθεί, εφόσον βέβαια σταματήσουν οι «εσωτερικές» της αδυναμίες.

Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει ευθέως για την ανάγκη ανασυγκρότησης και ενίσχυσης Αστυνομίας και είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι ο νόμος και η τάξη θα επέστρεφαν,

Ο πήχης, κινδυνεύει να γκρεμιστεί από τα επαναλαμβανόμενα, σχεδόν καθημερινά, περιστατικά σ’ έναν «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο κόσμο κακοποιών, με την Αστυνομία να παλεύει μεν, αλλά να αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της σωστά και απρόσκοπτα… εξαιτίας στρεβλώσεων, οι οποίες την εμποδίζουν να είναι αποτελεσματική!

Η ΕΛΑΣ θέλει και μπορεί να κάνει τον κόσμο να μπορεί να κυκλοφορήσει, με ασφάλεια, έξω από το σπίτι του!
Οι ρομά και κάθε πολίτης με ίδια άνομη συμπεριφορά, πολύ δε περισσότερο οι κακοποιοί, δεν θα πρέπει διαφεντεύουν, ναιμπαινοβγαίνουν σε κρατητήρια και φυλακές, να μη δίνουν σημασία στις πιθανές συνέπειες των πράξεών τους και σίγουρα να μη φοβούνται!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ