Πολυτεχνείο: Στεφάνι ο Κασσελάκης μαζί με αντιστασιακούς
Ανάμεσά τους η Μέλπω Λεκατσά, γνωστή και ως «η φαρμακοποιός του Πολυτεχνείου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου συνοδευόμενος από αντιστασιακούς που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τη χούντα,
Ανάμεσά τους η Μέλπω Λεκατσά, γνωστή και ως «η φαρμακοποιός του Πολυτεχνείου», η οποία φρόντιζε τους τραυματίες της εξέγερσης.
Ηταν 20 χρονών το 1973. Ως φοιτήτρια της Φαρμακευτικής έζησε από κοντά τα γεγονότα της Νομικής και, σύμφωνα με την ίδια, μπήκε στην παρανομία, βρέθηκε κυνηγημένη για μήνες, αποκλεισμένη από τους γονείς της και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Η ίδια ήταν υπεύθυνη για το φαρμακείο που είχε στηθεί στο χώρο της κατάληψης, περιποιήθηκε τους τραυματίες και τους συναγωνιστές και αργότερα μπήκε και πάλι στην παρανομία. Συνελήφθη από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τελικά αποφυλακίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1973.
Ο Σωτήρης Τσιακμάκης, ο οποίος σπούδαζε στο Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ως αντιφρονούντας τον Ιούνιο του 1969 και οδηγήθηκε αρχικώς στις διαβόητες φυλακές Αβέρωφ.
Η Αλκμήνη Ψιλοπούλου, φοιτήτρια τότε της Φιλοσοφικής, συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Όσα λένε για εμάς τα likes στα social media
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Τι είναι η πλασμαφαίρεση, η διαδικασία, οι ενδείξεις και οι κίνδυνοι
Lenovo Googlebook 15: Η Google φαίνεται να στοχεύει στα premium laptops
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
