«Πράσινο φως» για τα ταξίδια των εμβολιασμένων Αμερικανών

image 613794

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδέψουν «με μικρό κίνδυνο για τον εαυτό τους» τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και διεθνώς, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές της χώρας. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, η τήρηση αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Επιπλέον, οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ πριν την άφιξή τους σε κάποια άλλη χώρα, εκτός αν απαιτείται από τις αρχές του προορισμού, ενώ ούτε η καραντίνα κατά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ κρίνεται ως υποχρεωτική, εκτός αν απαιτείται από τις επιμέρους πολιτείες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όμως οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν αρνητικό τεστ κοροναϊού πριν επιβιβαστούν σε πτήση προς τις ΗΠΑ, ενώ θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε διαγνωστικές εξετάσεις τρεις με πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους. Η πρόταση στηρίζεται στην ιδέα ότι οι εμβολιασμένοι ενδέχεται να μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν νοσήσουν.

Την Κυριακή, σχεδόν 1,6 εκατ. επιβάτες επιβιβάστηκαν σε εγχώριες πτήσεις. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί σε σχέση σχεδόν με κάθε άλλη ημέρα από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

53317741 303
leverkusen
σιδνευ
embolio