Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής για την επίθεση Φίτσο: «Επίθεση στη φιλελεύθερη δημοκρατία στην Ευρώπη»

Την επίθεση στον Σλοβάκο πρωθυπουργό καταδίκασε και η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

επίθεση,Φίτσο

Η γερμανική πολιτική ηγεσία ομόθυμα καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας. «Η είδηση της άνανδρης απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Φίκο με συγκλονίζει», έγραψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην διαδικτυακή πλατφόρμα X την Τετάρτη.

«Η βία δεν πρέπει να έχει θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτές τις ώρες οι σκέψεις μου είναι με τον Ρόμπερτ Φίτσο, τους συγγενείς του και τους πολίτες της Σλοβακίας».

Την επίθεση στον Σλοβάκο πρωθυπουργό καταδίκασε και η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, Μπέρμπελ Μπας. Στους ξένους ανταποκριτές (VAP) δήλωσε «συγκλονισμένη και σοκαρισμένη από την είδηση της απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού. Οι σκέψεις μου είναι με τον Ρόμπερτ Φίκο και τους συγγενείς του. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία. Είναι μια επίθεση στη φιλελεύθερη δημοκρατία μας στην Ευρώπη», τόνισε η Μπας.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκαλούν μέσα από τις φυλακές οι Πατρινοί διακινητές ναρκωτικών σε μαθητές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ «Π»

Πάτρα: Μέσα στο 2024 πάει η ανάπλαση «Λαδόπουλου»-Παρέρχεται η πρώτη προθεσμία της 24ης Μαΐου

Σταθερή η κατάσταση του Δημήτρη Σταρόβα – Τι λέει ο Γ. Ζουγανέλης

Ερμής Καραγιάννης: «Δεν έβγαινε από το δωμάτιό του», λέει φίλη του 23χρονου που αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ