Πρόταση ουσίας αντί μιας ονομασίας κενής νοήματος

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ του περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας για μετονομασία της Περιφέρειάς μας, προτάσσει την ουσία έναντι… του σουρεαλισμού και της ανέμπνευστης τεχνοκρατικής «ορθότητας», που δίνει «λύσεις» με ουδετερότητες που απλά δεν διχάζουν, αλλά και δεν ενώνουν, ούτε βέβαια εμπνέουν.

Η ΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα έχει ευρύτερο γεωγραφικό, οικονομικό, πολιτισμικό περιεχόμενο σε σχέση με το εμβαδόν της Περιφέρειάς μας και είναι εντελώς αυθαίρετο να οικειοποιούνται τον όρο τρεις νομοί, χωρίς καν να το διεκδικούν. Ούτε στις κοινωνίες της περιοχής λέει τίποτα η ονομασία που τρέχει επί τρεις δεκαετίες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ για το όνομα «Ολυμπιακή Περιφέρεια» είναι απόσταγμα συγκροτημένης στρατηγικής, η οποία αξιοποιεί επικοινωνιακά το προνόμιο της περιοχής μας να περιλαμβάνει την Ολυμπία, που αποτελεί παγκοσμίως υπερ-αναγνωρίσιμο σύμβολο και σημείο αναφοράς. Είναι μια πρόταση με νόημα, αφετηρία μιας οργανωμένης πολιτικής. Η περιφέρειά μας προτίθεται να εξάγει ολυμπισμό και να κτίσει δράσεις πάνω στο συγκεκριμένο κεφάλαιο.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ μπορεί να αποτελέσει όχημα για έναν τέτοιο σκοπό. Οι τοπικές δυνάμεις πρέπει να στοιχηθούν πίσω από την ιδέα και η Πολιτεία να τη συζητήσει σοβαρά.

 

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ της ουκρανικής κρίσης, προεξοφλήθηκε απογείωση των ποσοστών του προέδρου Μακρόν, που χειρίστηκε το ζήτημα με σοβαρότητα και ηγετική φλόγα.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ των τελευταίων 24ώρων ήρθαν να μας θυμίσουν ότι οι κοινωνίες έχουν τα δικά τους κριτήρια.

ΟΤΑΝ επέρχονται αναταράξεις, δεν είναι βέβαιο ότι συσπειρωνόμαστε πίσω από συντηρητικές επιλογές. Αντίθετα, μπορεί να ευνοήσουμε δυνάμεις του αρνητισμού και της διαμαρτυρίας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής, η καθημερινότητα των πολιτών, που έχουν κουραστεί από οικονομική ξηρασία και πανδημία, αποτελεί ισχυρότατη παράμετρο που δεν πρέπει κανείς να υποτιμά.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να εμπνέει τον κόσμο.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο Μακρόν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ