Ρωσία: Απαγορεύει την είσοδο σε Μολδαβούς αξιωματούχους

«Αντίποινα» της Ρωσίας στην Μολδαβία μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

ρωσία

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε αρκετούς Μολδαβούς αξιωματούχους μετά την “εχθρική” απόφαση της Μολδαβίας να απελάσει 22 Ρώσους διπλωμάτες, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων διμερών σχέσεων.

Η Μολδαβία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, έχει πληγεί από τον πόλεμο της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία. Η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα της.

Είκοσι δύο Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη μολδαβική πρωτεύουσα Κισινάου στις 14 Αυγούστου, αφήνοντας πίσω τους ένα ελάχιστο προσωπικό.

“… αυτό το εχθρικό βήμα οδηγεί στην περαιτέρω καταστροφή των ρωσομολδαβικών σχέσεων, που είναι ήδη σε βαθιά κρίση, λόγω των ενεργειών της μολδαβικής πλευράς“, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αφού κάλεσε τον πρεσβευτή του Κισινάου στη Μόσχα για να εκφράσει την αποδοκιμασία του.

Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε πως “ως μια ασύμμετρη απάντηση, η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία έκλεισε σε έναν αριθμό αξιωματούχων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας”, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το newsbeast, δεν κατονόμασε τους Μολδαβούς που αφορούσε η απαγόρευση ούτε είπε πόσοι ήταν.

Η Μολδαβία συνορεύει με την Ουκρανία αλλά και με τη Ρουμανία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop