Σχέδια για το ευρωπαϊκό πορτοφόλι πληρωμών ΒΙΝΤΕΟ

Το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν διαθέσιμα στο κινητό τους επίσημα έγγραφα.

σχέδια

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι (EU Digital Wallet) είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ασφαλές και εύχρηστο ψηφιακό πορτοφόλι για όλους τους πολίτες της ΕΕ.

Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεούουσας, στα γραφεία της εταιρείας Netcompany Intrasoft, ετοιμάζεται μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ονομάζεται Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν διαθέσιμα στο κινητό τους επίσημα έγγραφα που θα αναγνωρίζονται και θα γίνονται αποδεκτά σε όλα τα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με το protothema, τα ισχυρά πλεονεκτήματα αυτής της πανευρωπαϊκής λύσης περιλαμβάνονται:

– Ταχύτητα & αποτελεσματικότητα: Μέσα από μία μόνο εφαρμογή θα “τρέχουν”
διαφορετικές διαδικασίες, όπως η ταυτοποίηση χρήστη, καθιστώντας τη χρήση του πορτοφολιού ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

– Αυξημένη ασφάλεια: Το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο απάτης ή κλοπής ταυτότητας. Επιπλέον, διασφαλίζει την ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα της ΕΕ.

– Διασυνοριακές συναλλαγές: Με το ευρωπαϊκό πορτοφόλι διευκολύνονται σημαντικά οι συναλλαγές σε άλλα κράτη, καθιστώντας πιο εύκολες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και την ταυτοποίησή τους με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο.

– Προσβασιμότητα: To πορτοφόλι καθιστά τις τραπεζικές συναλλαγές πιο προσβάσιμες καθώς δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα ταυτοποίησης.

– Επέκταση σε νέες αγορές: Για τις τράπεζες, το wallet θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου σε νέες αγορές καθώς θα τους επιτρέπει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο ασφάλειας.

Παράγοντες με γνώση των διαδικασιών διευκρινίζουν, πάντως, στο Capital.gr ότι η πανευρωπαϊκή λύση πληρωμών δεν έχει ακόμη ωριμάσει και θα πρέπει να υλοποιηθούν πρώτα μια σειρά από βήματα τα οποία προϋποθέτουν, πρωτίστως, βούληση και συναίνεση των ενδιαφερομένων μερών για να γίνει το ευρωπαϊκό όραμα πράξη.
 

Διαβάστε επίσης:

Όλα έτοιμα για τον τελικό Conference: Ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Παναθηναϊκός: Χαμός στο αεροδρόμιο πριν την άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης

Πέντε Αχαιοί βουλευτές μιλούν στην «Π» για τις Ευρωεκλογές: Αποφεύγουν τα νούμερα

Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων

Χαμάς: Κατηγορεί το Ισραήλ για σφαγή αμάχων στη Ράφα

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop