Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την κακοκαιρία
Ενεργοποιούνται μέτρα Πολιτικής Προστασίας
Σε κατάσταση 24ωρης επιφυλακής τίθεται ο Δήμος Αθηναίων από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το απόγευμα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η δημοτική αρχή ενεργοποιεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό του κινδύνου πλημμυρών, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που θεωρούνται περισσότερο ευάλωτες.
Κλιμάκια από τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών έργων και τη Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί.
Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία: Χάρτης δείχνει πως θα κινηθούν τα φαινόμενα – Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να μην σταθμεύουν οχήματα σε σημεία με ιστορικό πλημμυρικών συμβάντων κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων.
Οι πολίτες καλούνται επίσης να μην καλύπτουν φρεάτια με αντικείμενα που μπορεί να εμποδίσουν την απορροή ομβρίων. Σε περίπτωση εντοπισμού προβλημάτων ή φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 1595 και 2105277066 ή μέσω της εφαρμογής Novoville.
Παράλληλα, όσοι εκτελούν εργασίες στον δήμο έχουν ενημερωθεί να απομακρύνουν άμεσα φερτά υλικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εμπόδια στα ρέματα και στο αποχετευτικό δίκτυο.
Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα πραγματοποιεί 24ωρες περιπολίες street work, ενημερώνοντας άστεγους πολίτες για τις διαθέσιμες δομές φιλοξενίας. Το Υπνωτήριο και το Κέντρο Ημέρας του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων στις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Χατζηνάσιος και Κορκολής στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Καλαβρύτων
Τριχόπτωση: Η βιταμίνη που λείπει από τον οργανισμό σου και σώζει τα μαλλιά
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας τίμησε την Αγία Παρασκευή ΦΩΤΟ
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση «Ε ρε γλέντια…» με τον Καραγκιόζη στο Αίγιο
