Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση συμμετείχε η εφηβική χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών – ΦΩΤΟ

Η συμμετοχή της εφηβικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, 31η πολιτιστική συνάντηση παιδιών στην Καρδίτσα (υπό την αιγίδα του Cioff).

εκδήλωση

Η εφηβική χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών, μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα:

Μια εξαιρετική εμπειρία είχε η εφηβική χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου με τη συμμετοχή της στην 31η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών στην Καρδίτσα που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καραγκούνα.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου και το Σάββατο 18 Μαΐου η ομάδα μας παρουσίασε στην πλατεία Πλαστήρα χορούς της Πελοποννήσου και κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα επισκέφτηκε μαζί με τους συνοδούς της το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και συγκεκριμένα την περιοδική έκθεση «Μουσικά Όργανα από όλο τον κόσμο».

Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των εφήβων μας καθώς τους ταξίδεψε στον κόσμο των μουσικών οργάνων τόσο στον χρόνο,όσο και τον χώρο.

Κατά την ξενάγηση ήρθαν σε επαφή με μουσικά όργανα από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, καθώς και από την περιοχή της Καρδίτσας μέχρι τις μακρινές χώρες της Αμερικής και της Ασίας.

Επιπρόσθετα,πολύ σημαντική υπήρξε η επαφή των εφήβων μας με χορούς,τραγούδια και συνομιλήκους τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού μιας και στη διοργάνωση παραβρέθηκαν συγκροτήματα από την Ιταλία και τη Βοσνία.

Ευχαριστούμε το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καραγκούνα για την πρόσκληση στην τόσο επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώνει εδώ και χρόνια.

Ακόμα, εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύονται και είναι πάντα δίπλα μας.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν τα μικροβιολογικά εργαστήρια: Ουρές ασθενών για εξετάσεις

Θεσσαλονίκη: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της 2χρονης που τυλίχθηκε στις φλόγες

Σαν σήμερα 28 Μαϊου 1952, ψηφίζεται νόμος όπου οι Ελληνίδες αποκτούν πολιτικά δικαιώματα, τι άλλο συνέβη

Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα