Σία Αναγνωστοπούλου για βεβήλωση των μνημείων: «Αποτελεί μια απαράδεκτη προσβολή στην ιστορική μνήμη»

Τι αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου σε ανακοίνωση της.

Αναγνωστοπούλου

Μέσα από ανακοίνωση η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρει τα εξής:

Η βεβήλωση των μνημείων του Νίκου Τεμπονέρα, του Πολυτεχνείου και των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί με ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα αποτελεί μια απαράδεκτη προσβολή στην ιστορική μνήμη, μια άνανδρη επίθεση στην αξιοπρέπεια των πολιτών της Πάτρας και μια πρόκληση στις δημοκρατικές αξίες μας.

Πρόκειται για αποκρουστικές πράξεις μισαλλοδοξίας και φανατισμού, που δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η τοποθέτηση ναζιστικών συμβόλων σε μνημεία που τιμούν την αντιστασιακή δράση και την αυτοθυσία αγωνιστών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αποτελεί ύβρη προς τους ήρωές μας και πρόκληση προς ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν αρκεί απλά να καθαρίσουμε τα μνημεία από τα μιαρά σύμβολα. Η πολιτεία οφείλει να υψώσει τείχη άμυνας απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού. Οφείλει να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας, αξίες πάνω στις οποίες χτίσαμε το μέλλον μας.

Αυτές οι πράξεις μίσους και φανατισμού πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλους. Οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να υψώσουμε ανάστημα ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Η μνήμη των αγωνιστών μας είναι ιερή και οφείλουμε να την τιμούμε με κάθε τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

 

Έρχεται το πιο ζεστό καλοκαίρι με ακραίες θερμοκρασίες,ο αναλυτικός πίνακας του ECMWF που «δεν πέφτει ποτέ έξω»

Αναγνωρίστηκε το κράτος της Παλαιστίνης: Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρεσβευτές του ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Λαμία: Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από τα σχολικά γεύματα, τι άλλο βρέθηκε στα σκευάσματα ΒΙΝΤΕΟ

Λαμία: Την χτύπησε τράγος και πέθανε μία εβδομάδα μετά – Ποια η αιτία του θανάτου