Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εγκρίθηκαν C-130 για την Ελλάδα – Τι γίνεται με τα F-35
Εγκρίθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η παροχή δυο μεταγωγικών C130 στην Ελλάδα.
Το πράσινο φως έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού.
Την ίδια ώρα προχωρά άμεσα και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35, των κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς.
Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, έχει ήδη εγκριθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η παροχή δυο μεταγωγικών C130 στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων.
Σε σχέση με τα F-35, όπως είπε η δημοσιογράφος, αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία. Και μετά να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.
Επίσης, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Στα Καλάβρυτα Χατζηνάσιος και Κορκολής ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
