Στις 16 Ιουνίου συμμετέχουμε – ψηφίζουμε – συνδιαμορφώνουμε

Του Παναγιώτη Καρασπήλιου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής – πρόεδρος ΔΑΚΕ ΠΕ Πάτρας.

Η αξία του υγιούς συνδικαλισμού, αυτού που είναι απαλλαγμένος από σκοπιμότητες, από μικροκομματικά και ατομικά συμφέροντα είναι και πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς χωρίς αυτόν η θέση των εργαζομένων θα ήταν ασύγκριτα πιο μειονεκτική απέναντι στις εκάστοτε εργοδοσίες και στις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες.

Μέσα στην πολυεπίπεδη κρίση που βίωσε η χώρα μας, ο συνδικαλισμός μπορεί να μην έμεινε αλώβητος και να βίωσε ανά περιόδους απαξίωση, ωστόσο έδειξε ότι έχει μεγάλο απόθεμα αντοχών, γερά θεμέλια ιστορίας, διεκδικήσεων και αγώνων, ισχυρή βάση και ότι είναι αναγκαίος και απαραίτητος για τους εργαζομένους, ιδιαίτερα τις δύσκολες περιόδους. Ειδικά, εμείς οι νεότεροι που μεγαλώσαμε στα χρόνια της κρίσης και που προσπαθούμε να βρούμε μια ελπίδα, ο υγιής συνδικαλισμός είναι η φωνή μας, αυτή που μπορεί να διεκδικήσει αυτήν την ελπίδα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι το μόνο μέσο πίεσης για τις διεκδικήσεις μας και το μόνο μέσο προστασίας των κεκτημένων μας. Επιδιώκουμε τον συνδικαλισμό των πολλών και την εκπροσώπησή όλων.

Οι εκλογές της 16ης Ιουνίου για την ανάδειξη ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και των αντιπροσώπων στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, είναι η ευκαιρία να συμμετέχουμε, να δώσουμε το παρόν ψηφίζοντας εκπροσώπους που θα φανούν αντάξιοι των δύσκολων περιστάσεων για τον πολύπαθο κλάδο μας, τον κλάδο των εκπαιδευτικών και να συνδιαμορφώσουμε την Ομοσπονδία μας. Η ισχυρή βάση των εργαζομένων είναι η δύναμη των Συλλόγων και δυνατοί Σύλλογοι, δυνατή Ομοσπονδία, σημαίνουν ισχυρή φωνή εκπροσώπησης για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και το συλλογικό καλό. Γι’ αυτό και η ηχηρή συμμετοχή μας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η αδρανοποίηση απαξιώνει το επάγγελμά μας με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά κεκτημένα μας. Οι νεοεισερχόμενοι στο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε με ενωτική διάθεση να σταθούμε μακριά από διχασμούς, σκοπιμότητες και ιδεολογικές παρωπίδες, να δώσουμε νέα πνοή στο χώρο μακριά από τις φωνές του λαϊκισμού, στηρίζοντας αυτούς έχουν ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις και βάζοντας στο επίκεντρο αυτά που έχουν σημασία, τις κοινές αξίες που μας ενώνουν και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και επιζητούν λύσεις.

Στις 16 Ιουνίου στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, η παράταξη της ΔΑΚΕ ΠΕ, θα δώσει τον αγώνα που δίνει σταθερά και διαχρονικά, δίπλα στον εκπαιδευτικό και στις ανάγκες του, με αίσθημα και επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Στις 16 Ιουνίου σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΠΕ Πάτρας. Σας καλούμε να μας δώσετε δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για τον κάθε συνάδελφο, για την κάθε ημέρα, για το κάθε πρόβλημα, για το σήμερα και το αύριο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σας καλούμε να στηρίξετε τη ΔΑΚΕ .Ε Πάτρας, την παράταξη με την ακηδεμόνευτη στάση, την υπεύθυνη παράταξη, την παράταξη των συλλογικών και ιστορικών αγώνων, την παράταξη όλων των εκπαιδευτικών!

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ