Στο σφυρί «επώνυμα» φιλέτα σε Πάτρα, Αίγιο και Αχαγιά

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί αυτό τον μήνα συνολικά 118 ακίνητα από όλη τη Δυτική Ελλάδα που εκπλειστηριάζονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο σφυρί «επώνυμα» φιλέτα σε Πάτρα, Αίγιο και Αχαγιά Σε πλειστηριασμό βγαίνει η φανελοποιία Καλογεράκη, ένα παλιό βιοτεχνικό κτίριο στο τέρμα της οδού Γεωργίου Ολυμπίου

Ένα τετραώροφο κτίριο όπου στεγάζεται δημόσια υπηρεσία, τρεις βιομηχανίες σε Αχαΐα και Ηλεία, μια βίλα στον Άγιο Βασίλειο, ένα οικόπεδο «φιλέτο» στην Λακκόπετρα Αχαΐας και δεκάδες ακόμα ακίνητα, συνθέτουν την τελική λίστα των πλειστηριασμών που ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη του χρόνου στη Δυτική Ελλάδα.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί αυτό τον μήνα συνολικά 118 ακίνητα που εκπλειστηριάζονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και η λίστα έχει απ’  όλα τα είδη των ακινήτων. Από βιομηχανίες, μέχρι βίλες, καταστήματα, απλά διαμερίσματα, αποθήκες ακόμα και αγρούς με τιμές πρώτης προσφοράς που ξεκινούν από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέχρι και το ποσό των 1000 ευρώ.

Φυσικά, τα ακριβά ακίνητα είναι αυτά που τραβούν την προσοχή και ο πιο μεγάλος πλειστηριασμός που γίνεται αυτό τον μήνα, αφορά στο τετραώροφο ακίνητο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αιγίου, που ανήκει σε γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Πάτρας με βαρύ όνομα.

Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν 2.797 τ.μ. και κατασκευάστηκε το 1995. Τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο, ορίστηκε το ποσό των 547.200 ευρώ.

Στην Πάτρα, βγαίνει σε πλειστηριασμό η φανελοποιία Καλογεράκη, ένα παλιό βιοτεχνικό κτίριο στο τέρμα της οδού Γεωργίου Ολυμπίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πλειστηριασμό, καθώς το κτίριο της πρώην βιοτεχνίας εκποιείται με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 650.000 ευρώ.

Στην Δυτική Αχαΐα, εκπλειστηριάζονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας MAVIN, που έκανε στο παρελθόν επεξεργασία και ανακύκλωση υποπροϊόντων γεωργίας και ζυθοποιίας. Δύο ακίνητα της επιχείρησης βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης εκκίνησης ποσό άνω των 300.000 ευρώ το καθένα.

Στον Άγιο Βασίλειο «βγαίνει στο σφυρί» διώροφη μεζονέτα κατασκευής του 2005 σε οικόπεδο 880 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 340.000 ευρώ. Ένα ακόμα «φιλέτο» εκπλειστηριάζεται στη Λακκόπετρα Αχαΐας. Πρόκειται για αγροτεμάχιο εμβαδού 14 στρεμμάτων περίπου με τιμή πρώτης προσφοράς ποσό 400.000 ευρώ.

 

Στο σφυρί «επώνυμα» φιλέτα σε Πάτρα, Αίγιο και Αχαγιά

Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αιγίου, εκπλειστηριάζεται στις 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η ζήτηση για έναν επιτυχή πλειστηριασμό είναι καθοριστική. Και οι φόροι και τα έξοδα μεταβίβασης παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν και οι αυξημένες αντικειμενικές αξίες ευνοούν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, διότι ανεβάζουν τον πήχη αποτιμήσεων και τις τιμές πρώτης προσφοράς, αυτό δεν ισχύσει σε όλες τις περιπτώσεις πλειστηριασμών που είχαν δρομολογηθεί.

Η αγορά των ακινήτων βιώνει εδώ και δέκα χρόνια περίπου τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης που πλήττει όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ