Συνάντηση Ιερώνυμου-Λιβανού: Στο επίκεντρο η συνεργασία για την ανάπτυξη βιολογικών προϊόντων

image 627210

Τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, τη μοναστηριακή παράδοση, αλλά και την ορθόδοξη νηστεία.

«Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο Υπουργείο για την Ελληνική Διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν “σάρκα και οστά” και να δουλέψουμε μαζί στο χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο κ. Λιβανός.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων, «ένα μόνο σημείο θα επισημάνω που ήταν μια πτυχή της συζητήσεως: H συνεργασία και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτόν το χώρο. Προϊόντα που έχουν το χρώμα που επιδιώκουμε, είδη διατροφής που ο κόσμος θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και εκφράσαμε την προθυμία μας να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Ας σημειωθεί ότι μόλις ολοκλήρωσε την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντησε τον Δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος προσερχόταν για συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Η συζήτηση Μπακογιάννη – Λιβανού μπορεί να έγινε στο… πόδι, αλλά έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με τις ευλογίες της Εκκλησίας ή τουλάχιστον του εκπρόσωπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη. Μπακογιάννης και Λιβανός συμφώνησαν να συναντηθούν συντόμως και επισήμως.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καραβι
05s1vouli1 2 thumb large
PROEDRIKO
τσίπρας