Συνταγή για την καλύτερη Πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα
Ο Σεφ Κωνσταντίνος Τσίχλας σήμερα μας φτιάχνει την Καλύτερη Πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!! Ζουμερή,αφράτη και ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα!!! Δείτε αναλυτικά την συνταγή και την εκτέλεση σε βίντεο.
Υλικά
200 ml ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
50 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Chonos
15 γρ. μπέικιν παουντερ
200 γρ. γιαούρτι
μισό κιλό φύλλο κρούστας
Σιρόπι
500 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 φέτα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μέλι βανίλιας Elawon
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη με αυγά! Προσθέτουμε ηλιελαιο-ελαιόλαδο-χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε το γιαούρτι ,ξύσμα πορτοκάλι, μπέικιν παουντερ.
Τέλος προσθέτουμε το φύλλο κρούστας όπου το έχουμε αφήσει να ξεραθεί σε μικρά κομμάτια από την προηγούμενη μέρα, είτε κομμένο σε κομμάτια το βάζουμε στους 50 βαθμούς στο φούρνο για 20 λεπτά να αποξηρανθεί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε πιρέξ που έχουμε βουτυρώσει και το βάζουμε να ψηθεί στους 180° για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε και όλα τα υλικά που είναι για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά!
Σιροπιάζουμε ζεστά και τα δύο!!
Δείτε αναλυτικά βήμα βήμα την εκτέλεση της πορτοκαλόπιτας εδώ:
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News