Τα ασύμβατα, τα αντιφατικά και τα παράλογα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πάντα εύκολο να παρακολουθεί κανείς την πρωτοβάθμια αυτοδιοικητική ζωή, με τις μειοψηφούσες πλειοψηφίες, τις πλειοψηφούσες μειοψηφίες και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που το κράτος δεν επιτρέπει την παράταση της απασχόλησής τους, αλλά η δικαιοσύνη πολύ συχνά την επιβάλλει, όπως βέβαια δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς επαμφοτερίζουσες πολιτικές θέσεις, αναλόγως του εκάστοτε παραταξιακού συμφέροντος. Αυτό που καταλάβαμε χθες είναι, ότι το δημοτικό συμβούλιο δέσμευσε τον δήμαρχο να υπερασπιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τους συμβασιούχους που ζητούν παράταση της απασχόλησης, κάτι που αποτελούσε διαρκή θέση της σημερινής (μειοψηφούσης…) δημοτικής πλειοψηφίας, αλλά την ίδια στιγμή οι νόμοι επιβάλλουν στον δήμαρχο να εξαντλήσει κάθε έννομο εργαλείο προς υπεράσπιση του δημοσιονομικού συμφέροντος του δήμου, ειδάλλως μπορεί να βρεθεί πολλαπλά εκτεθειμένος.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ακούγεται σχιζοειδής, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ απλούστερη. Απλούστευση χρειάζεται η αυτοδιοικητική ζωή, αλλά υπό τις συνθήκες που ισχύουν, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑ

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ανακάλεσε τον προσβλητικό παραλληλισμό που απεύθυνε στην υπουργό Παιδείας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε λύπη για το ατόπημά του. Επιμένει όμως ως προς την πολιτική ουσία της κριτικής. Εχει όμως αδικήσει την ουσία με το ύφος. Στις μέρες μας, άλλωστε, το ύφος είναι η ουσία, διότι μέσω αυτού επιχειρούν τα δημόσια πρόσωπα και όλοι οι δημοσιολογούντες να επιβληθούν στο πεδίο των εντυπώσεων. Το παραστράτημα του πρώην υπουργού, ίσως είναι χρήσιμο, για την επαναβεβαίωση της ανάγκης για όρια και αυτοπεριορισμό στον δημόσιο λόγο, διότι αυτός παράγει και προάγει δημόσιο ήθος και αισθητική. Αν τα όρια χαθούν, θα χαθούν πολλά άλλα θεμελιώδη στοιχεία για τη δημοκρατία. Οχι χάριν της δημοκρατίας, φυσικά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ