Τα μπερδέματα απαιτούν σαφή ξεκαθαρίσματα

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μητσοτάκη εκτέθηκε σε πολλές πρωτόγνωρες δυσκολίες κατά τη θητεία της, αλλά όλες είχαν σαν παρονομαστή την ανωτέρα βία ή την εξωτερική προέλευση. Η κρίση που έχει αυτή τη φορά να διαχειριστεί, είναι άλλης τάξης. Διπλή παραίτηση σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς, απομακρύνσεις εθελούσιες ή διατεταγμένες που αποκάλυψαν όχι απλά ακατανόητους χειρισμούς αλλά βαθύτερες αδυναμίες και δυσεξήγητες εσωτερικές διαδρομές. Ο λαός όλα αυτά τα απλοποιεί ως φαινόμενο και τα αποδίδει σοφά ως μπερδέματα.

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ δεν έδωσαν απαντήσεις, απλά (;) ήρθαν ως ανάληψη ή χρέωση ευθύνης για μη επαρκώς εξηγημένες πράξεις ή παραλείψεις. Παρακολουθήθηκε ευρωβουλευτής; Από ποιούς και γιατί; Το παράπτωμα ήταν στην παρακολούθηση ή στη μη ενημέρωση «αρμοδίως»; Και γιατί χρειάστηκε να σκάσει ένα τέτοιο ζήτημα- το οποίο σημειωτέον ότι υποτιμήθηκε και απαξιώθηκε παραπλανητικά και αποπροσανατολιστικά- για να γίνει αντιληπτό ότι άνθρωπος εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και με καίρια ανάμειξη στη λειτουργία του γραφείου του και στη γενική οργάνωση της κυβερνητικής δραστηριότητας, είχε επαγγελματικές διασυνδέσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ασυμβίβαστες με το καθήκον που υπηρετεί, ή έστω να δώσουν λαβές για σκιές.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, όπως ήταν αναμενόμενο, στοχεύει κατ’ ευθείαν στον πρωθυπουργό. Συνεπώς θα πρέπει να σηκώσει το ζήτημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να το τελειώσει καθαρά και ξάστερα, κάτι το οποίο φανταζόμαστε ότι θα γίνει πολύ σύντομα, καθώς ούτως ή άλλως θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του. Βόμβες και νάρκες πρέπει να εξουδετερώνονται, πυρκαγιές πρέπει να σβήνονται. Και εφεξής η κυβέρνηση να αφουγκράζεται καλύτερα κινδύνους και να εντοπίζει αχίλλειες πτέρνες εγκαίρως. Για να μην τρέφει την αντιπολίτευση, και να μην παγώνει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ