Τα ερωτημάτα της κάλπης για τον Δήμο

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ προς τις δημοτικές εκλογές σχηματοποιούνται τα ερωτήματα που θα τεθούν ενόψει της κάλπης. Στην περίπτωση της Πάτρας, το ερώτημα είναι ποιος και πώς θα μπορούσε να αναμετρηθεί αποτελεσματικά με τον Κ. Πελετίδη, που στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις αποτέλεσε κυρίαρχη αυτοδιοικητική δύναμη, για μια σειρά από λόγους.

ΙΣΧΥΟΥΝ οι λόγοι; Αυτό είναι το ερώτημα που προηγείται… του ερωτήματος της προηγούμενης παραγράφου. Συγγενές είναι το ερώτημα, για όποιον βασανίζεται με τα ζητήματα αυτά, γιατί θα πρέπει να ηττηθεί ο σημερινός δήμαρχος. Το διατυπώνουμε με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Π» ο τέως δήμαρχος Α. Φούρας. Παρατηρεί ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να έχουν νικηφόρα προοπτική αν δεν συνενωθούν πίσω από μια ηγεσία. Πράγματι χωρίς ενότητα και ενιαία έκφραση καμία παράταξη δεν μπορεί να ελπίζει. Προέχει όμως να προταθούν στο εκλογικό σώμα σαφείς λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντικατασταθεί ο σημερινός δήμαρχος και, επίσης, για τους οποίους ο προτεινόμενος αντικαταστάτης πρέπει να αξιολογηθεί ως καταλληλότερος.

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, δεν αρκεί να συμφωνούν οι δεδομένοι αντίπαλοι του δημάρχου ότι πρέπει να ηττηθεί ο δήμαρχος, αλλά να ανατραπεί η πεποίθηση του εκλογικού σώματος-διάφορης παραταξιακής καταγωγής- που τον προέκρινε δύο φορές, ότι εκείνος τους εκφράζει έναντι των αντιπάλων του.

ΚΑΙ ΜΕ ακόμα απλούστερα λόγια, οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις καλούνται να ανακαινίσουν τον πολιτικό τους λόγο και την εικόνα της τοπικής κοινωνίας για τις ίδιες, τους εκπροσώπους τους και τα ζητήματα που απασχολούν το ευρύ κοινωνικό σώμα. Εκεί θα παιχτούν οι επόμενες εκλογές. Στον σφυγμό της καθημερινότητας, η οποία εξακολουθεί να είναι πιεστική, και προσεχώς θα γίνει πιεστικότερη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

ΣΙΓΟΥΡΑ πάντως οι εκλογές στον Δήμο Πατρέων έχουν πάψει να είναι υπόθεση του ενός κόμματος ώστε να εξαρτώνται από την ομόνοιά του. Που δεν είναι και θεραπεύσιμη, όπως βλέπουμε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ