Τελειωτική βολή για τη μεσαία τάξη

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΙ «ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ» του ηλεκτρικού ρεύματος καταφθάνουν και οι συνδρομητές παθαίνουν ηλεκτροπληξία από τον λογαριασμό. Το περιμέναμε. Αλλά είναι άλλο να το περιμένεις και άλλο να το βλέπεις.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ εστιάζει στους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τις επιχειρήσεις, και βασίμως. Οι χρεώσεις είναι υπέρογκες, δυσβάστακτες και αντιπαραγωγικές. Ακούγονται σαν τιμωρία για τον κόσμο της εργασίας. Αλλά είναι βαρύτατες και απολύτως άδικες και για τον κόσμο της ανέχειας, σαν να μην έφταναν οι άλλες υστερήσεις του.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ δικαιολογίες για την κατάσταση και είναι γνωστές. Αλλά οι δικαιολογίες δεν αναιρούν τις συνέπειες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ανακοινώνει μέτρα στήριξης προς την κατεύθυνση των ασθενέστερων πολιτών. Αυτό ασφαλώς και είναι το κοινωνικά, ανθρωπιστικά δίκαιο. Αλλά δεν σημαίνει πως είναι δίκαιο το βάρος που θα σηκώσει- ξανά- η μεσαία τάξη, η οποία κανονιοβολείται συνεχώς από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

ΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ της μεσαίας τάξης εξάγει βαρύτατες επιπτώσεις στην οικονομία. Αν τα μεσαία εισοδήματα δεν καταναλώσουν, αν μείνουν μακριά από την αγορά, αν καθηλωθούν με λιτές παρηγορητικές διασκεδάσεις κατ’ οίκον, η οικονομία στραγγαλίζεται, τα επαγγέλματα φθίνουν, η απασχόληση συρρικνώνεται.

ΔΕΝ ΘΑ πρέπει να δώσει το ενεργειακό κόστος την τελειωτική βολή που δεν έδωσαν η κρίση, ο ΕΝΦΙΑ, η πανδημία από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα.

ΑΝ Η ΜΕΣΑΙΑ τάξη αποδυναμωθεί, οι ασθενείς θα γίνουν ακόμα ασθενέστεροι, γιατί μηδενίζεται ο πόρος που θα μπορούσε να βελτιώσει τη θέση τους.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ παραγωγικές απαντήσεις μέσα στο νέο έτος. Εκείνα τα περίφημα «έτοιμα» εξανεμίστηκαν. Και δεν μπορούν να αποτελούν διαρκή λύση, έτσι κι αλλιώς, ούτε για τους πολίτες, ούτε για την πολιτεία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ