Τέλη κυκλοφορίας : Τροπολογία φέρνει αλλαγές σε συγκεκριμένα οχήματα

Αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης σε συγκεκριμένα οχήματα (τροπολογία)

Τέλη κυκλοφορίας : Τροπολογία φέρνει αλλαγές σε συγκεκριμένα οχήματα

Τροποποιήσεις στο τέλος ταξινόμησης και στα τέλη κυκλοφορίας ορισμένων ανακατασκευασμένων οχημάτων φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε.

Τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Με την υπόψη τροπολογία, ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.α. Θεσπίζεται η επιβολή τέλους ταξινόμησης, αναλόγως του κυλινδρισμού του κινητήρα τους, για τα επιβατικά αυτοκίνητα της δασμολογικής κλάσης Συνδυασμένης Ονοματολογίας (Σ.Ο.) 87.03, τα οποία έχουν λάβει έγκριση Μεμονωμένου Οχήματος Ιδιαίτερης Κατασκευής (Μ.Ο.Ι.Κ.) σύμφωνα με την υπ’ αρ. 33692/2202/2014 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και ταξινομούνται ως «οχήματα μεταχειρισμένων εξαρτημάτων».

β. Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να καθορίζει, με απόφασή του, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της κατασκευής των προαναφερόμενων οχημάτων, τις υποχρεώσεις των κατασκευαστών έναντι της τελωνειακής αρχής, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθηνότερο το φυσικό αέριο: Πέφτουν σημαντικά οι τιμές σε ΕΕ-Βρετανία μετά την παρέμβαση Πούτιν
Eurostat: Ενα στα τρία Ελληνόπουλα κάτω των 18 ετών, αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού
myDATA: Ηλεκτρονικά βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις από 1η Νοεμβρίου
Διαθέσιμη η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»