Τετραήμερος καύσωνας με 40άρια, εισβολή «λίβα» από τη Δευτέρα

Προ των πυλών τετραήμερος καύσωνας με 40άρια. Πότε αλλάζει ο καιρός, πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.

Τετραήμερος καύσωνας με 40άρια, εισβολή «λίβα» από τη Δευτέρα

Προ των πυλών βρίσκεται ο καύσωνας «δοκιμάζοντας» τις αντοχές μας, με τα μελτέμια στο Αιγαίο να κυριαρχούν προκαλώντας πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, θα κυλήσουν τα επόμενα 24ωρα. «Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα έρθει καύσωνας με μικρότερη όμως ένταση (σ.σ. σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται τις τελευταίες ημέρες) και προς τη χώρα μας», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, το τετραήμερο Δευτέρα με Πέμπτη της άλλης εβδομάδας θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία, ενώ θα μπει και ένα δυτικό-νοτιοδυτικό ρεύμα που θα λειτουργήσει σαν λίβας για την ανατολική ηπειρωτική χώρα και έτσι κοντά στην Τρίτη με Τετάρτη της άλλης εβδομάδας θα βλέπουμε θερμοκρασίες 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα 3/7: «Καυτές» θερμοκρασίες, με πρόσκαιρες νεφώσεις, η προγνωση για την Πάτρα

Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη 3/07/2025.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στη νότια Κρήτη έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την Κρήτη τους 29 με 30, στα ηπειρωτικά, την υπόλοιπη νησιωτική χώρα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με την πρόγνωση θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φθάνει τους 37 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 3-4 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται θερμοκρασίες ίσως και πάνω από 40 βαθμούς! Η υγρασία θα ξεπεράσει το 60%.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και τοπικά στην ανατολική Μακεδονία 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα παράκτια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35, στα ηπειρωτικά τοπικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά 7 και στη νότια Κρήτη έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια τμήματα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34, στα Δωδεκάνησα τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες η μέγιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα γύρω ορεινά, μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και γρήγορα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.