Θα περιμένουμε να σταματήσει μόνος του;

ΕΙΣΒΟΛΗ σε ξένο έδαφος με πρόθεση τη βίαιη κατάκτηση. Απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση που παρεμποδιστεί με μη έγκριτα, για τον ίδιο, μέσα, ενεργειακός εκβιασμός, υπόγειες παρεμβάσεις στη δημόσια ζωή των άλλων κρατών με κατασκοπικούς μηχανισμούς, εξαγορά συνειδήσεων, προβοκάτσιες. Και τώρα νόθα δημοψηφίσματα, που επικυρώνουν τάχα, την υπεξαίρεση αλλότριας επικράτειας. Κατά καιρούς, εξοντώσεις στόχων με βρόμικα όπλα, φυλακίσεις αντιπάλων, φίμωση του Τύπου, καταστρατήγηση της ελεύθερης έκφρασης του λαού. Ολα αυτά έχουμε δει ως τώρα από τον Πούτιν, συν ένα όργιο εύνοιας προς τον ολιγαρχικό πλουτισμό εκλεκτών που έκαναν προκλητική εξαγωγή ισχύος και εισπηδήσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Δύσης.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι τι άλλο μένει να δούμε. Και αν θα περιμένουμε από τον Πούτιν να σταματήσει μόνος. Διότι δεν έχει αυτή τη διάθεση.

Εγκλημα Και Κρατος

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ λέει ότι μια τουλάχιστον από τις κοπέλες – θύματα της διακίνησης οπτικού υλικού μέσω κινητών τηλεφώνων, είχε αποταθεί στην Αρχή Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δίκιο της ούτε να προστατευθεί.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, το δίκτυο διακίνησης δεν είχε απλωθεί στον κυβερνοχώρο, αλλά με 141 στοχοποιημένα θύματα και άπειρο αριθμό γνωστών, είναι απορίας άξιο που η Αρχή δεν μπόρεσε να βοηθήσει την προσφεύγουσα.

ΠΕΡΑ από την κοινωνική κουλτούρα και την αναβάθμιση της αντίληψης των νέων για το σεξ, για τις σχέσεις, για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, για την αξιοποίηση και τους κινδύνους της σύγχρονης τεχνολογίας, θα πρέπει να έχουμε πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές δημόσιες Αρχές.
Και πιο ευαίσθητες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ