Το καλοκαίρι μπήκε φλεγόμενο. Τι κάνουμε;

ΣΥΝΕΠΕΣΕ με την ημέρα Περιβάλλοντος η πρώτη πολύ μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση. Ξανά στην Αττική. Οι καιρικές συνθήκες αναγγέλλουν πρώιμη έλευση του βαρέος θέρους, κάτι που δεν παραξενεύει κανέναν. Εχουμε προειδοποιηθεί για θερμό καλοκαίρι, λόγω κλιματικής αλλαγής ή έστω συνεπεία ανωμαλιών στην περιοδικότητα των καιρικών φαινομένων. Το κλίμα διέπεται από χαοτικά χαρακτηριστικά.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός μίλησε για σκληρό καλοκαίρι, σαν να μην μας έφτανε ο Ερντογάν, ο πόλεμος και η ακρίβεια. Οι Αρχές οφείλουν να είναι επί ποδός και να προκαλέσουν πάνδημο συναγερμό. Κανείς μας φέτος- και στο εξής- δεν μπορεί να παίζει με τη φωτιά, κυριολεκτικώς, σε περιαστικές και υπαίθριες περιοχές.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει επαρκώς συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων και εξακολουθεί να φέρεται ανώριμα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Πολιτεία πρέπει να περάσει τα μηνύματα και να τρίξει δόντια. Και φυσικά να αγρυπνεί πάνοπλη, σε 24ωρη βάση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ικανοποιημένοι από τον βαθμό της προετοιμασίας στην περιοχή μας; Οι υποδομές μπορεί-μακάρι- να έχουν ενισχυθεί, αλλά χρειάζεται να γίνει πιο στοχευμένη δουλειά στον επικοινωνιακό τομέα. Παραδοσιακές συνήθειες και ανεύθυνες συμπεριφορές πρέπει να αποτραπούν έστω και διά ροπάλου. Πέρα από τους χαιρετισμούς στην ημέρα του Περιβάλλοντος.

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ η κατάσταση με τις θορυβώδεις γαμήλιες πανηγύρεις στη Δυτική Αχαϊα. Αλλά είναι και χαρακτηριστική του πνεύματος που διέπει μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης μειονότητας, το οποίο δεν θεωρεί ότι οφείλει να σεβαστεί ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και διατάξεων που βάζουν όρια στην κοινωνική συνύπαρξη. Το πνεύμα αυτό, όπως ξέρουμε, εκφράζεται μέσα από διάφορες οχληρές και ανεξέλεγκτες δραστηριότητες που εκπορεύονται από καταυλισμούς και αυτοσχέδια σημεία διαβίωσης. Δεν είναι όμως δυνατόν μια παραδοσιακή κουλτούρα να επιβάλλεται στις νομοταγείς και φιλήσυχες πλειοψηφίες. Η Πολιτεία πρέπει να επιμείνει. Σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ