Το κορνάρισμα του Σαββάτου: Ποια πόρτα χτυπάμε;

ΚΑΙΡΟΥ επιτρέποντος -είναι έως και «χαριτωμένη» η σύμπτωση ότι η απόφαση για αυτοκινητοπομπή από Πάτρα σε Αθήνα συνέπεσε με καθήλωση των μετακινήσεων εξαιτίας του χιονιού- η πόλη θα στείλει πολυπληθείς δυνάμεις διαμαρτυρομένων στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, την οποία προσυπογράφει επί της ουσίας η μείζων αντιπολίτευση, είτε επειδή εγκρίνει τη διαμαρτυρία είτε επειδή δεν θέλει να δώσει λαβές ότι δεν την εγκρίνει.

ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ δεν φέρνουν αποτέλεσμα, την ευθύνη δεν την αναζητάς στον κινητοποιούμενο όσο στην κατεύθυνση που δεν ικανοποιεί αιτήματα εύλογα και πιεστικά. Το ερώτημα είναι βέβαια εάν η στόχευση είναι ειλικρινής: Είναι τα αιτήματα που μας κινητοποιούν όσο η πολιτική και επικοινωνιακή ανάγκη για ηχηρά γεγονότα; Το πινάκιο είναι τόσο μεγάλο, που χάνεται η στόχευση. Προσλήψεις, χρηματοδοτήσεις, υπογειοποίηση, ανατολικό πάρκο. Τίνος πόρτα χτυπάμε;

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ, είναι χρήσιμη να γίνεται καλή διαχείριση της ενέργειας του τοπικού πολιτικού και κοινωνικού δυναμικού.
ΑΛΛΑ είναι εξίσου χρήσιμο η κεντρική εξουσία να μην δίνει δικαιώματα και να απαντά στα ζητήματα της περιφέρειας. Στο μέτρο που δεν το κάνει, είναι εκείνη που προκαλεί τα κορναρίσματα του Σαββάτου.

ΦΩΣ… ΣΤΟ ΗΜΙΦΩΣ

ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά και ψιθύρους προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η καταστροφή δημοφιλούς ψυχαγωγικής επιχείρησης από πυρκαγιά, τα ξημερώματα της Τρίτης, εν μέσω θερμοκρασιών μηδενικής στάθμης.

Η ΘΕΩΡΙΑ ότι το συμβάν μπορεί να συνδέεται με κύκλους του υποκόσμου διεγείρει αίσθημα ανασφάλειας στον κόσμο της εστίασης και αναζωπυρώνει την αίσθηση ότι στην πόλη έχει δραστηριοποιηθεί ένα κύκλωμα που επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον χώρο με παλιούς, δοκιμασμένους τρόπους.

ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΜΕ οτιδήποτε. Παρατηρούμε όμως ότι ο συγκεκριμένος «τομέας» παρουσιάζει κινητικότητα στο ημίφως εδώ και εβδομάδες. Οι Αρχές πρέπει να δώσουν απαντήσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ