Τo πράσινο μπορεί τώρα να ανθίσει στην πόλη

ΕΧΘΡΟΣ του καλού είναι το καλύτερο. Και εχθρός του λίγου, αυτονόητα, είναι το περισσότερο: Οσο και αν η παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για περισσότερο πράσινο στην πόλη αγγίζει την προεκλογική συγκυρία, δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει την ουσία της.

ΕΧΕΙ επαρκές πράσινο η Πάτρα; Οι αριθμοί παίζουν παιχνίδια, γιατί συμπεριλαμβάνουν τις περιαστικές περιοχές, άρα… και το Παναχαϊκό, και εμφανίζουν μια πλούσια κατάσταση. Στην ουσία όμως το πράσινο στις περιοχές όπου κτυπάει ο σφυγμός του κυρίως πληθυσμού, είναι πολύ περιορισμένο, για λόγους που χάνονται στις απαρχές της οικιστικής επέκτασης της πόλης. Αυτή άλλωστε είναι και η αίσθηση των δημοτών που την καταθέτουν συχνά-πυκνά υπό τύπο παραπόνου και διαμαρτυρίας.

ΣΗΜΕΡΑ υπάρχουν η γνώση και οι νεότερες τεχνικές μέθοδοι που παντρεύουν τη φύση με την πολεοδομία, κατά τρόπο επαναστατικό και ευέλικτο, και μας προτείνουν μια μεταμόρφωση του δημόσιου χώρου, διασφαλίζοντας οξυγόνο, ανάσες, αισθητική, ικανοποίηση του πολίτη για το αστικό περιβάλλον και καλύτερη ψυχολογία.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ο Δήμος και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι να αντιμετωπίσουν το θέμα σοβαρά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η κοινωνία διψάει για καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ στην Ιταλία συζητήθηκαν πολύ και ευλόγως, μπροστά στην προοπτική να ξημερώσει η χώρα με μια ακροδεξιά κυβέρνηση, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη.

ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ που διάνοιξαν αυτή την προοπτική ελάχιστα έχουν να κάνουν με τον Πούτιν και το φυσικό αέριο. Ερχονται σε ευθεία γραμμή με τα κινήματα της αγανάκτησης, τα κίτρινα γιλέκα, το ΒRΕΧΙΤ και τη δημοτικότητα του Τραμπ.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ηγεσία είδε τους οιωνούς και τα γεγονότα σταθμούς, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση. Και αυτό είναι πιο απογοητευικό από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ