Τραμπ για συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν: «Τους χτυπήσαμε σκληρά, αλλά τώρα τα πάμε καλά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ καλές» τις τεχνικές επαφές στη Ντόχα και είπε ότι οι δύο πλευρές κινούνται σε θετική κατεύθυνση
Την ικανοποίησή του για την πορεία των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Ντόχα εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «πολύ καλές» τις τεχνικές επαφές που πραγματοποιούνται στο Κατάρ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο πριν επιβιβαστεί στο νέο προεδρικό αεροσκάφος, με προορισμό τη Βόρεια Ντακότα.
«Η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωράει καλά. Είχαν πολύ καλές συναντήσεις», δήλωσε ο Τραμπ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες στη Ντόχα εντάσσονται στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και για πρόοδο στις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, με τις τεχνικές συζητήσεις να διεξάγονται έμμεσα.
US President Donald Trump said on Wednesday the United States was getting along very well with Iran and that recent meetings in Qatar had gone well, speaking before leaving for North Dakota.
“The denuclearization of Iran is moving along well,” Trump told reporters before… pic.twitter.com/57lpVzfic0
— Iran International English (@IranIntl_En) July 1, 2026
«Τους χτυπήσαμε πολύ σκληρά, αλλά τώρα τα πάμε πολύ καλά»
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Τους χτυπήσαμε πολύ σκληρά, αλλά τώρα τα πάμε πολύ καλά».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το αποκαλώ αυτό αποπυρηνικοποίηση και όλα εξελίσσονται θετικά».
Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που οι επαφές συνεχίζονται στη Ντόχα, με στόχο τη μείωση της έντασης που ακολούθησε τις πρόσφατες ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Τραμπ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των συνομιλιών, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν «τα πηγαίνουν πολύ καλά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ντόχα: Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο 3 δισ. δολάρια και τα Στενά του Ορμούζ
- Φιλιππίνες: Φορτηγό άδειασε 1.944 κιβώτια μπύρας σε αυτοκινητόδρομο
- Ξεκίνησαν οι συνομιλίες των ΗΠΑ-Ιράν στη Ντόχα, στόχος να ολοκληρωθεί η συμφωνία
- Πως η Κίνα στηρίζει την Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία τι ρόλο έπαιξαν οι στρατιωτικοί
- Ιράκ: 57 εκατ. δολάρια και 27 κιλά χρυσού φέρεται να βρέθηκαν σε σπίτι βουλευτή
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
