Τρένο: Ζητείται ειλικρίνεια και σταθερή γραμμή

Έχουμε ανάγκη την διασύνδεση με το λιμάνι και την βιομηχανική ζώνη όπως το έχει ανάγκη και όλη η άλλη Πελοπόννησος στην οποία δεν μπορεί να φτάσει ο σύγχρονος σιδηρόδρομος εάν δεν περάσει από την Πάτρα. Όλα αυτά είναι γνωστά. Χρόνια τώρα υπάρχει αυτό το δίλημμα. Η «Π» τα έχει αναδείξει πολλάκις όλα αυτά και πλήρως.

Η Δήμος επιμένει στην πρώτη θέση και η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς (ΕΡΓΟΣΕ κλπ) επιμένουν ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για αυτό. Οι φορείς της Πάτρας είναι επίσης διχασμένοι στις δύο επιλογές.

Η «Π» αποφάσισε «να απευθυνθεί» στους πολίτες. Να καταγράψει την δική τους γνώμη. Και κατέγραψε ότι και αυτοί είναι διχασμένοι.
Το πρόβλημα έτσι της λύσης με την οποία πρέπει να συνταχθούν όλοι, τελικά αποδεικνύεται ακόμα βαθύτερο. Και σε αυτό συντείνει ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν έχουν σταθερή γραμμή απέναντι στην πόλη, όπως δεν είχαν και στο θέμα της παραχώρησης της παράλιας ζώνης στην Πάτρα.

Για όσους θυμούνται, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρχικά επέμεναν ότι δεν ήταν τεχνικά εφικτά να αποδοθεί στην πόλη παρά μόνο ένα μικρό τμήμα του παράλιου μετώπου. Η πόλη δεν το δέχτηκε και τελικά βρέθηκε τρόπος και αποδόθηκε σχεδόν όλο.

Το ίδιο και με την διέλευση του τραίνου. Το τι είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτό για τους «φορείς των Αθηνών» διαρκώς επεκτείνεται. Και αυτό γεννά μια έλλειψη αξιοπιστίας η οποία «εμποδίζει» όσους από την πόλη θα ήθελαν άμεση λύση, να συνταχθούν και να πιέσουν. Απαιτείται λοιπόν διαχρονικά ειλικρίνεια και αξιόπιστος δημόσιος λόγος.

Πάντως λύση οριστική στο θέμα αυτό δεν φαίνεται άμεσα.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ