Βάζουμε ένα στοίχημα για την επέτειο;

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ θα γίνουν, αλλά θα διαρκέσουν το πολύ μια ώρα. Το κοινό θα φοράει μάσκα και οι μαθητές θα φορούν μάσκα πριν ή μετά την παρέλαση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βάλουμε, τώρα, ένα στοίχημα: Πόσο μεγάλη θα είναι η μερίδα των πολιτών που θα φορούν πράγματι σχολαστικά τη μάσκα τους ενόσω καμαρώνουν παιδιά κι εγγόνια ή ανίψια; Πόσα θα είναι τα μέλη των μαθητικών αγημάτων που θα φορέσουν μάσκα στην ολοκλήρωση της παρέλασης, ενώ θα «ζουζουνίζουν» με συνομήλικους και συνομήλικες στο πάρκο του Αγίου Ανδρέα; Αλλά και πόση θα είναι η διάθεση της ΕΛΑΣ να ασκεί πίεση σε αμελή κόσμο για τη μάσκα και τις αποστάσεις;

ΜΑΡΤΥΣ είναι η καθημερινότητα, στις ουρές έξω από τις τράπεζες. Αλλος τηρεί τα μέτρα, άλλος όχι. Ποιος εποπτεύει; Και τι νόημα έχει να διαμαρτύρεσαι;

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ταμείο ανήμερα την 28η. Αλλά μπορούμε από τώρα να πούμε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Καλό είναι καθένας μας να τηρεί τα μέτρα όσο μπορεί καλύτερα, χωρίς να πτοείται από τη χαλαρότητα των άλλων. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το βασικό μας όπλο είναι το εμβόλιο. Ηδη βλέπουμε ότι χάρη σ’ αυτό, τα όποια κρούσματα – που δεν είναι και λίγα- δεν μετατρέπονται σε σκληρές νοσηλείες. Ας το πάρουν απόφαση οι ξεροκέφαλοι, όσο είναι καιρός, για το δικό τους καλό και το δικό μας.

 

 

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ οι παρεμβάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που πρότεινε κυκλικούς κόμβους σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου της Πάτρας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ απορρέει εκ του συμβουλευτικού ρόλου που έχει ο φορέας αλλά και της αίσθησης ευθύνης που έχει εκ της θέσης του έναντι του κοινωνικού συνόλου και της αυτοδιοίκησης.
ΑΛΛΑ και εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία, ποιος θα τον μεμφόταν;

ΧΡΗΣΙΜΟ να μπει στο τραπέζι το ερώτημα εάν η πόλη χρειάζεται έναν σταθερό συγκοινωνιακό οργανισμό. Αποτελούσε στόχο (και εξαγγελία) που ξεχάστηκε.

ΧΩΡΙΣ σταθερή μελέτη και συστηματοποιημένη ενασχόληση, δεν θα απαλλαγούμε από τις μικρές μας γάγγραινες και δίνες.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ