Βραβείο φωτογραφίας για την «Γυναίκα από την Εύβοια»

Νικητής των Siena International Photo Awards 2022 ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με την «Γυναίκα από την Εύβοια»

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου τον Αύγουστο του 2021, παρουσιάζοντας τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπωμένη στο γεμάτο απόγνωση πρόσωπο μιας 81χρονης γυναίκας, βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Siena International Photo Awards 2022.

Ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με την φωτογραφία του «Γυναίκα από την Εύβοια» (Woman from Evia) είναι ο νικητής του διαγωνισμού Siena International Photo Awards 2022.

«H φωτογραφία της χρονιάς προέρχεται από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Το πλάνο αποτυπώνει την απόγνωση της Κριτσιώπης Παναγιώτας, μιας 81χρονης γυναίκας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021 και προκάλεσαν εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές», σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Στη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που δημοσιεύτηκε στα περισσότερα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα τον «μαύρο» Αύγουστο του 2021 για την βόρεια Εύβοια, παρουσιάζεται η μαυροφορεμένη 81χρονη κυρία Παναγιώτα, να κρατάει με απόγνωση το στήθος της με το ένα χέρι και την τσάντα της με το άλλο, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ