Ζελένσκι: H Ουκρανία χρειάζεται όπλα, όχι υποσχέσεις
«Οι δυνάμεις στο μέτωπο πολεμούν με οβίδες και εξοπλισμό, όχι με λόγια όπως “αύριο” ή “σύντομα”», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Νέα έκκληση για άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται άμεσα όπλα και όχι υποσχέσεις.
«Η έγκαιρη παράδοση είναι καθοριστικής σημασίας αυτήν τη στιγμή. Ορισμένα πακέτα (σ.σ. στρατιωτικής βοήθειας) έχουν ανακοινωθεί και υπερψηφιστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις στο μέτωπο πολεμούν με οβίδες και εξοπλισμό, όχι με λόγια όπως “αύριο” ή “σύντομα”», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι σημαντικό «η Ινδία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, να υποστηρίζει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με βροχές – Τι αναφέρει ο Θ. Κολυδάς
Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ άντεχε μόλις 60 κιλά
ΔΥΠΑ: Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
iPad mini: Η Apple ετοιμάζει την πιο σημαντική αλλαγή που περιμέναμε χρόνια
Λαχειοφόρος για την ανακαίνιση της Μονής Ομπλού ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
AirPods 5: Η Apple ίσως τα παρουσιάσει μαζί με τα νέα iPhone
Ξαναλειτουργεί το συντριβάνι του χωριού από τον Σύλλογο Σκιαδιωτών ΒΙΝΤΕΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Razer Huntsman V3 Pro: Το πρώτο low-profile analog optical πληκτρολόγιο esports
