Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη χώρα θα τη σώσουν οι άνθρωποι του μόχθου – Όχι οι χαρτογιακάδες»
Με αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπερασπιζόμενη τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, καταθέτοντας προτάσεις και επισημαίνοντας την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση του οικονομικού μοντέλου.

«Ανθρώπους του μόχθου» χαρακτήρισε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην τοποθέτησή της στο «2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας» που διεξάγεται στην Αθήνα. Μιλώντας με σαφείς αιχμές για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Πολιτεία στους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις, επισήμανε πως «παρουσιαστήκατε σαν κλέφτες που κλέβουν το κράτος» ενώ είστε «η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας».
Αναφερόμενη στα οικονομικά της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως «δεν βγαίνουν» και τόνισε ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να διοικήσει μικρή ή μεσαία επιχείρηση με τέτοια πολιτική». Σχολίασε δε πως «πολιτικοί που καταχρέωσαν τα κόμματά τους, στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες».
Ο ειδικός λόγος που έρχεται στην Πάτρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε για «κακονομία και αδιαφάνεια» στο φορολογικό σύστημα, ζητώντας ριζικές αλλαγές: από κατάργηση της οριζόντιας φορολόγησης και επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις ακριτικές και πληγείσες περιοχές, μέχρι απαλλαγές για ευάλωτες ομάδες και πλήρη αλλαγή του πλαισίου που διέπει τις υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειδική αναφορά έκανε και στις πρακτικές των funds, τα οποία χαρακτήρισε «εκτρώματα», ζητώντας την πλήρη κατάργησή τους και απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Μεταξύ άλλων, πρότεινε και την επιδότηση ενοικίων, ατοκων δανείων και την κατάργηση του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε την ομιλία της με ένα προσωπικό κάλεσμα: «Η χώρα δεν θα σωθεί από φιλελεύθερους χαρτογιακάδες που απομυζούν το κράτος, αλλά από τους ανθρώπους που παλεύουν, που ξανασηκώνονται, που δουλεύουν». Έδωσε έμφαση στη στήριξη των νέων, των γυναικών και των επιχειρήσεων σε πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως αυτοί είναι οι κρίσιμοι τομείς για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αληθινή ευημερία.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News