ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Γρανίτα πεπόνι-lime με σιρόπι μελιού και μέντα

Γρανίτα πεπόνι-lime με σιρόπι μελιού και μέντα



Υλικά

1 ώριμο πεπόνι (1,5 με 2 κιλά) καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Το χυμό από 2 lime (περίπου 2/3 του φλιτζανιού)
4-5 φυλλαράκια φρέσκια μέντα
Για το σιρόπι: 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Την φλούδα από 1 lime
10 ξυλάκια για το παγωτό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση και να γίνουν σιρόπι. Αφού αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα lime. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε τη μισή ποσότητα πεπονιού και lime μαζί με τη μέντα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι και την υπόλοιπη ποσότητα πεπονιού και lime και συνεχίζουμε το χτύπημα να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό
Περνάμε το μείγμα από σήτα για να έχουμε ομοιογενή υφή στο παγωτό και βάζουμε στις φόρμες για παγωτό ξυλάκι, στερεώνοντας και ένα ξυλάκι. Αν δεν έχουμε φόρμες, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε μικρά ποτηράκια μιας χρήσης

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:31]  Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και...
[χθες 10:20]  Πατατοσαλάτα με μπέικον και...
[χθες 12:07]  Σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο
[χθες 12:43]  Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα...
[χθες 10:51]  Πίτσα με βάση γλυκοπατάτας
[χθες 11:38]  Ταρτάκια με γραβιέρα και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας
[χθες 12:20]  Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [10:23:53]