ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σαλάτα με φακόρυζο

Σαλάτα με φακόρυζο



Υλικά

¾ κούπας βρασμένες φακές, όχι λιωμένες
¾ κούπας βρασμένο ρύζι
Αλάτι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μέτρια τρυφερή πιπεριά
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
10-12 μικρά ντοματίνια ή 2-3 πομοντόρο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές ξίδι, κοινό ή βαλσάμικο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τις φακές.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά μας.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή με το καπάκι του.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε. Η σαλάτα με το φακόρυζό μας είναι πολύ νόστιμη και την επόμενη μέρα.
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 15:20]  Σπαγγέτι με γαρίδες και μπρόκολο
[χθες 12:21]  Σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
[χθες 10:45]  Σπαγγέτι με τόνο και κόκκινη σάλτσα
[χθες 10:20]  Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
[χθες 17:00]  Βραδινό φαγητό: Είναι μύθος ή όχι...
[χθες 10:29]  Κοτόπουλο με πορτοκάλι
[χθες 09:29]  Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες
[χθες 09:49]  Γιουβαρλάκια αυγολέμονο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:36:44]