ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Αιγιάλεια - Λάδι: «Καλής ποιότητας και ποσότητας σοδειά»

Αιγιάλεια - Λάδι: «Καλής ποιότητας και ποσότητας σοδειά»



Ολοκληρώνεται για φέτος η συγκομιδή του ελαιοκάρπου και οι παραγωγοί της Αιγιάλειας μιλούν για μία χρονιά καλή, σε σχέση με τις κακές προηγούμενες, που εν μέρει θα τονώσει τους παραγωγούς και κατά συνέπεια την τοπική οικονομία.
Ανασταλτικός παράγοντας η τιμή των 2 περίπου ευρώ το κιλό - αν και η περίοδος ξεκίνησε με λίγο πιο υψηλή - κάτι που προβληματίζει, από τη στιγμή που στα κόστη θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η αμοιβή των συνεργείων που σε ορισμένες περιπτώσει άγγιξε χονδρικά τα 50 ευρώ ημερησίως (με φαγητό). Αυτό από μόνο του στενεύει αρκετά τα περιθώρια ενός καλού σχετικά κέρδους για όσους αγρότες ζουν αποκλειστικά και μόνο από την πώληση του λαδιού.
Για «καλής ποιότητας και ποσότητας σοδειά» μιλά ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος, ενώ για το ύψος της τιμής διάθεσης από πλευράς παραγωγού εξηγεί ότι τα αποθέματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ρίχνει την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι και ντόπιοι έμποροι και τυποποιητές ελαιόλαδου ταυτίζουν τη χαμηλή τιμή με τον διεθνή υψηλό ανταγωνισμό, όπως οι περιπτώσεις της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Κύπρου, Μάλτας, Κροατίας, Σλοβενίας, ακόμα και της μακρινής Τυνησίας, που όλες μαζί εκτιμάται ότι θα παραγάγουν φέτος την υψηλότερη παραγωγή της τελευταίας πενταετίας.





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 20:22]  Αίγιο: Ετοιμότητα και έκτακτα...
[χθες 13:42]  Αίγιο: «Δεύτερη πατρίδα εξ...
[χθες 21:38]  Αίγιο: Εχει όλο το «πακέτο» το νέο...
[χθες 14:11]  Αίγιο: Διαπιστώσεις και έμμεσα...
[χθες 20:23]  Αίγιο: Κριτική του τ. δημάρχου...
[χθες 13:59]  Αίγιο: Δεν κάηκε η περιοχή, αλλά...
[χθες 11:32]  Αίγιο: Εντολή Αρχηγού για ενίσχυση...
[χθες 09:34]  Αίγιο: Το κέντρο μετατρέπεται,...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [06:56:10]