ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ζυμαρικά με τόνο

Ζυμαρικά με τόνο



Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά
4 κ. γλ. κάπαρη
500 γρ. ώριμα ντοματίνια
1 κ. σ. ρίγανη
220 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την κάπαρη μέχρι να γίνει τραγανή.
Βήμα 3
Αφαιρέστε την κάπαρη και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Στο ίδιο λάδι προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη.
Βήμα 5
Στραγγίστε τον τόνο και προσθέστε τον στην σάλτσα.
Βήμα 6
Ρίξτε και δύο κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν και τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Στραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κούπα νερό στην άκρη, και προσθέστε τα στη σάλτσα με τον τόνο.
Βήμα 8
Ανακατέψτε καλά και αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρασία προσθέστε το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
Βήμα 9
Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και προαιρετικά προσθέστε και πιπέρι.
Βήμα 10
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την κάπαρη και λίγη ρίγανη.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 10:17]  Μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι
[χθες 10:30]  Ζυμαρικά με σάλτσα πεκορίνο και...
[χθες 10:39]  Σπετσατίνο ή το σπετσοφάι α-λά...
[χθες 11:42]  Νιόκι με λουκάνικο και μοτσαρέλα
[χθες 10:24]  Φοκάτσια με καραμελωμένα κρεμμύδια...
[χθες 12:39]  Γαλλικό τοστ σε ρολό με πραλίνα
[χθες 10:17]  Εύκολο ριζότο καρότου
[χθες 11:45]  Τορτελίνια α λα κρεμ








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [10:00:28]