ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η γευσιγνωσία κρασιού (Φωτο)

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η γευσιγνωσία κρασιού (Φωτο)



Σκεφτήκατε το κρασί ως νεογνό; Το απολαύσατε σε συνθήκη διεξοδικής κατατόπισης για τα συστατικά του, το σώμα του, τις καταβολές του, τις συμπεριφορές και την ιδιοσυστασία της αμπέλου του; Μιλάμε για μια μεθυστική τελετουργία που έζησε μια ομάδα Αχαιών και άλλων καλεσμένων, στο περιθώριο του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Αχάια Κλάους, με «ξεναγούς» την ομάδα των Αμπελώνων Αντωνόπολου. Οι δοκιμαστές δεν ήταν απαραίτητα επαΐοντες, αλλά μυήθηκαν στο μυστικό της γευσιγνωσίας. Δεν έμαθαν τα πάντα σε ένα τεστ. Ακουσαν όμως για στεσάρισμα αμπελιού, για οξύτητα, μετάλλα και μπλεντ, για παλαιώσεις 19 μηνών (και όχι 20;), για κρασιά φαγητού, για πράσινες νότες σε κόκκινο κρασί, που οφείλονται σε αρώματα πεύκου, δάσους, πιπεριού (πράσινου, είπαμε). Ακουσαν φυσικά για τανίνες, για ποικιλίες ασταθείς, για μικροκλίματα (και όχι για μικρο-κλήματα) και βέβαια δοκίμασαν τέσσερις διαφορές ετικέτες οίνου (γουλιές, αλλά και κάτι παραπάνω, αν το τραβούσε η ψυχή τους), ανακαλύπτοντας όχι απλά την τέχνη και τη μυσταγωγία της οινο-γνωσίας, αλλά την ίδια την υπόθεση αυτή ως επιστήμη αλλά και ως όχημα περαιτέρω δουλειάς και ανάπτυξης της οινοποιίας. Μια απολαυστική στιγμή του Συνεδρίου. Αντε, με το καλό και οι επόμενες εσοδείες συνεδρίων.





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[15:00]  Πάτρα: Λαμπρότητα στην ανακομιδή του...
[14:33]  Πάτρα: Αιμοδοσία του Σώματος Ελληνικού...
[χθες 14:18]  Πάτρα: Σε ρόλο ευρωβουλευτή,...
[χθες 15:45]  Πάτρα:Εορτασμός του προστάτη της...
[χθες 14:59]  Πάτρα: Παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές...
[χθες 14:44]  Πάτρα: Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας...
[χθες 14:16]  Πάτρα: Δυναμική παρουσία του...
[χθες 13:29]  Πάτρα: Στο Βέρμεο μαθητές του...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:43:35]