Διπλώματα οδήγησης: Ψηφιακές διαδικασίες και κάμερες – Πότε αναμένονται εξελίξεις

Συνάντηση του συλλόγου εκπαιδευτών οδήγησης Αχαΐας με τον υφυπουργό Β. Οικονόμου.

Διπλώματα

Συνάντηση γνωριμίας είχε πριν από λίγες μέρες η γενική γραμματέας του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Αχαΐας Ρένα Μπασκούτα με τον νέο υφυπουργό Υποδομών-Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, κατά την οποία συζήτησαν για θέματα του κλάδου.

Η Ρένα Μπασκούτα, εκτός από γγ του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης είναι και μέλος της γραμματείας Παραγωγικών Φορέων και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Η συζήτηση με τον υφυπουργό επεκτάθηκε και σε κλαδικά θέματα όπως τον νόμο 4850/2011 και την εφαρμογή του, το ποινολόγιο των εκπαιδευτών, τις ψηφιακές διαδικασίες καθώς και τις κάμερες στα εκπαιδευτικά οχήματα.

Αλλωστε η τοποθέτηση καμερών στα ΙΧ είναι το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΕ, μετά την υποχρέωση να υπάρχουν ψηφιακά μέσα (κάμερες, ακουστικά, κ.ά.) στις γραπτές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, κάτι που ήδη γίνεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Ρένα Μπασκούτα έθεσε, επίσης, ζητήματα που αφορούν την Αχαΐα, όπως η εξεύρεση χώρων που να πληρούν όλα τα κριτήρια για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών σε δίκυκλα.

Από την πλευρά του υπουργείου, υπήρξε η διαβεβαίωση και η δέσμευση για απόλυτη συνεργασία σε όλα τα θέματα με κυρίαρχη την οδική ασφάλεια, τους πολίτες και τις μεταφορές.

Για το θέμα της εξεύρεσης χώρου για τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών σε δίκυκλα, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Νομού Αχαΐας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και αναμένει εξελίξεις.

Μια από τις πιθανές τοποθεσίες που εξετάζονται σοβαρά είναι ένα κομμάτι του οικοπέδου του πρώην εργοστάσιου της Πειραϊκής-Πατραϊκής, που ανήκει στον ΟΛΠΑ και γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων για να προχωρήσει το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια και πάλι αναμονή για το τρένο: Νέο αίτημα στην ΕΕ για υπογειοποίηση στην Πάτρα

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα ,41αρια και τη Δευτέρα

Ψηφιακά προβλήματα προκάλεσαν την ακύρωση πάνω από 1.000 πτήσεων παγκοσμίως

Κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο: Οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων,ποιες παραβιάσεις διαπιστώθηκαν