ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ρεζίλι και πάλι διεθνώς – Eρωτήματα για Γεωργιάδη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ακόμα και τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κάνουν, για ακόμα μια φορά, ρεζίλι τη χώρα μας διεθνώς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μερικούς μήνες μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το ευρωκοινοβούλιο για τον βάναυσο τραυματισμό του Κράτους Δικαίου, η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico τονίζει σε εκτενές ρεπορτάζ της (7.08.24) ότι “η Ελλάδα αφήνει ανέλεγκτες τις υπηρεσίες πληροφοριών για το Predatorgate”. Με φόντο το πόρισμα του Αρείου Πάγου, που θα μείνει στη ιστορία ως μια ημέρα ντροπής για τη χώρα μας, το Politico σημειώνει επικριτικά ότι «δύο χρόνια μετά, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι αθώοι, με αποτέλεσμα η απόφαση του Αρείου Πάγου να εγείρει εκ νέου ερωτήματα για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει:

«Ένα μη ελληνικό Μέσο γράφει, δηλαδή, τα αυτονόητα. Αυτονόητα όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ή τα υπόλοιπα κόμματα, που, δήθεν, δεν σέβονται τη διάκριση των εξουσιών. Αλλά για μία εγνωσμένου φήμης ευρωπαϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα. Με ιδιαίτερη αναφορά, μάλιστα, στις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα, οι οποίοι αμφότεροι κλήθηκαν να καταθέσουν αλλά όχι ως ύποπτοι. Για τον Δημητριάδη, το Politico προσθέτει ότι δεν έγινε ποτέ έρευνα στην κατοικία του, αν και αρχικά είχε ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές».

«Ίσως η έγκυρη ιστοσελίδα δεν γνωρίζει ότι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη απαίτησε από το βήμα της Βουλής να ζητήσουμε… συγγνώμη από τον ανιψιό του Πρωθυπουργού.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην εξαγωγή του Predator «στο Σουδάν και στη Μαδαγασκάρη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών» το οποίο« δεν ανακοίνωσε ποτέ τα αποτελέσματα» της εσωτερικής έρευνας.

Για κάθε κανονικό κράτος, θα ήταν και η σημερινή ακόμα μια ημέρα ντροπής. Ένα ακόμα στίγμα για τη Δημοκρατία. Ενδεχομένως, έστω και τώρα, μια ημέρα παραιτήσεων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο και το ανερυθρίαστο “κουκούλωμά” του», τονίζει και καταλήγει:

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το μιντιακό σύστημα, αναζητείται απλά λίγη ακόμα λάσπη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μπας και αλλάξει η ατζέντα.

Το Politico, καθώς και μερικά ακόμα διεθνή και ελάχιστα εγχώρια ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους ώστε το σκάνδαλο των υποκλοπών – σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη – να μην παραμείνει στο αρχείο.

Το επαναλαμβάνουμε: η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

Είναι εκβιαζόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης, από ποιους και γιατί;
«Σύμφωνα με τους Reporters United ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης έπεσε έντεκα φορές θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου κατά το έτος 2021, όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, περιέργως όμως ουδέποτε κινήθηκε νομικά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει:

«Τα ερωτήματα είναι εύλογα:

• Γιατί ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης δεν προέβη σε καμία νομική ενέργεια εναντίον αυτών που τον παρακολουθούσαν; Κατέχοντας ένα υψηλό δημόσιο αξίωμα, αν δεν θεωρούσε ότι όφειλε να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν όφειλε τουλάχιστον να προστατεύσει το αξίωμά του;

• Όντας ο ίδιος στόχος υποκλοπών γιατί έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο; Έδινε “συγχωροχάρτι” σε κάποιους; Και αν, γιατί;

• Πώς συνδέεται με την παρακολούθηση του η πρόσφατη δήλωση του ότι «πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη» που είχε στήσει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου κέντρο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με κοινούς στόχους με το Predator;

• Τέλος, για ποιον λόγο πιστεύει ότι τον είχαν στοχοποιήσει τόσες πολλές φορές με το Predator; Είχε να κάνει με το “έργο” του στο υπουργείο Ανάπτυξης; Αυτοί που τον ήθελαν υπό παρακολούθηση, ήθελαν να μάθουν ή να επιβεβαιώσουν / επαληθεύσουν κάτι;».

«Οι απορίες είναι πολλές και οδηγούν αναπόφευκτα στο κεντρικό πολιτικό ερώτημα: είναι εκβιαζόμενος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, από ποιους και γιατί; Η διαχρονική συμμετοχή του στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη σχετίζεται ή όχι με την…καλή του διαγωγή και τη μη προσφυγή του στη Δικαιοσύνη;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Εκδιώχνονται 18.000 «αιώνιοι» φοιτητές. Η νέα χρονιά… η τελευταία για τους «ξεχασμένους»

Σκύλοι-ρομπότ αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές στο μέτωπο της Ουκρανίας BINTEO

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου 1952 ο Τιραμόλα κάνει την πρώτη εμφάνισή του, σε κόμικ-στριπ – Δείτε τι άλλο συνέβη

Χαμός στα social media με Τεντόγλου και Καραλή που παίζουν με τα μετάλλιά τους: «Παιδιά, τι κάνατε στο Παρίσι; – Θραύση!»