Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι για πολύ ακόμα πρόεδρος ο Κασσελάκης ΒΙΝΤΕΟ

Αν ο Κασσελάκης υιοθετήσει τις καταγγελίες Πολάκη και διαγράψει τη Λινού, ποιος είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τα θέματα της επικαιρότητας.

«Εμένα η Αθηνά Λινού δεν είναι φίλη μου, αλλά πολιτική αντίπαλος, όμως όταν ένας άνθρωπος βγαίνει και συκοφαντεί τον άλλον πρέπει ο άλλος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λούζεται τον πολακισμό και καλά να πάθει». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι πρόεδρος για πολύ ακόμα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ σχολίασε τη θετική στάση που κράτησε προς τον Παύλο Πολάκη ο κ. Κασσελάκης από την ημέρα που τον διέγραψε.

«Αν ο Κασσελάκης υιοθετήσει τις καταγγελίες Πολάκη και διαγράψει τη Λινού, ποιος είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κασσελάκης ή ο Πολάκης; Αν διαγράψεις τώρα από το κόμμα τον Πολάκη γιατί βρίζει ο Πολάκης τι θα βγει να πει ο Πολάκης; “Εγώ ανακάλυψα τη διαφθορά και αυτοί οι διεφθαρμένοι καλύπτουν τη διαφθορά”. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν ποτέ ικανός για αρχηγός», είπε ο κ. Γεωργιάδης.




Ως προς την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η πραγματικότητα λέει πως απορροφήσαμε 1% για την Πολιτική Προστασία με 87% συμβασιοποίηση. Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που αρχίζεις να παραλαμβάνεις όσα έχεις παραγγείλει – επειδή μόλις τα παραλαμβάνεις πληρώνεις- η απορρόφηση μπορεί να πάει από το 1 έως το 87. Έχουν γίνει οι παραγγελίες όλων όσων εξήγγειλε χθες ο κ. Κασσελάκης και έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ».




Γεωργιάδης: «Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής»

«Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που δεν έχει προβλήματα;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν η συζήτηση πήγε στα θέματα υγείας. «Τα χιλιάδες περιστατικά που κάθε μέρα πειθάλπονται και πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή τότε αυτομάτων πέφτουν όλοι να “φάνε” εμένα ή το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά φέρνοντας και ορισμένα παραδείγματα από την επικαιρότητα:

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για τουρίστρια στον Βόλο η οποία πέθανε εξήγησε ότι η κυρία αυτή έπαθε ανακοπή σε ταβέρνα, Κυριακή. «Σε περιφερειακό ιατρείο γιατρός σαββατοκύριακο έχει υπάρξει ποτέ στο ΕΣΥ; Από την ίδρυση του ΕΣΥ σε περιφερειακό ιατρείο το σαββατοκύριακο δεν προβλέπεται γιατρός. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Αυτό ισχύει από τον αείμνηστο Γεννηματά, από τον Παρασκευά Αυγερινό. Δεν έχει αλλάξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η νοσηλεύτρια από το περιφερειακό ιατρείο πήγε με όλο τον εξοπλισμό για να κάνει ΚΑΡΠΑ μέσα σε 3 λεπτά, δυστυχώς η κυρία είχε πάθει μία βαριά ανακοπή, το ασθενοφόρο ήρθε από τον Δομοκό σε 20 λεπτά. Η κυρία πέθανε γιατί δεν μπορούσε να σωθεί», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες λόγω του ιατρικού απόρρητου.

Όσον αφορά σε περίπτωση εγκύου από την Πρέβεζα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας έκρινε ότι επειδή επρόκειτο για «βεβαρυμένο περιστατικό» ότι δεν ήταν ασφαλές να γίνει εκεί ο τοκετός και ότι χρειάζεται νοσοκομείο με Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η έγκυος μεταφέρθηκε στη Λάρισα συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου -μαιευτήρα και με εξειδικευμένα μηχανήματα και όχι αγροτικής γιατρού και ότι τελικά τα νερά της έσπασαν και μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα.




Τέλος, σύμφωνα με το iefimerida, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος σε περιστατικό που αφορά σε γιατρό από τη Σάμο είπε δεν έπαθε εγκεφαλικό. «Έκανε πολλές εφημερίες όπως οι πολλοί γιατροί σε περιφερειακά νοσοκομεία και όχι μόνο κάνουν πολλές εφημερίες, οι περισσότερες από αυτές ήταν on call, δεν ήταν στο νοσοκομείο ήταν από το σπίτι της», είπε ο κ. Γεωργιάδης παραδεχόμενος ότι υπάρχουν προβλήματα στο νησί και ότι ζήτησε την παραίτηση της Διοικήτριας.




 

Διαβάστε επίσης:

Σε νέα κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση», τι λέει η ομάδα των «87»

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία σήμερα, πότε έρχεται νέα κακοκαιρία, η πρόγνωση για την Πάτρα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Ρεκόρ εξαετίας πλησιάζουν οι θάνατοι και τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας