Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Καλαμπάκα και Μετέωρα ΦΩΤΟ

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Καλαμπάκα και σε χωριά του Δήμου Μετεώρων.

Κακοκαιρία

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Καλαμπάκα και σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων, που φέρεται να δέχθηκε, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το μεγαλύτερο ύψος βροχής (90 χιλιοστά) στη Θεσσαλία όπου βρέχει από χθες το βράδυ και μέχρι αυτήν την ώρα σε διάφορες περιοχές.

Κατά περιόδους η βροχή ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να προκληθούν διαφορά προβλήματα τόσο στην πόλη της Καλαμπάκας όσο και σε χωριά του Δήμου Μετεώρων.

 Στην Καλαμπάκα, αποκολλήθηκε βράχος που προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν από τα νερά σε δρόμους που πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Κακοκαιρία Κακοκαιρία

Στο Σκεπάρι Καλαμπάκας σημειώθηκε πτώση τοιχίου και καθίζηση σε δρόμο, στην είσοδο του χωριού, ενώ στην Μύκανη έπεσε ένας πλάτανος. Στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, στο ύψος του Καστρακίου, πλημμύρισε μια τουριστική επιχείρηση (κάμπινγκ) και πολλά φερτά υλικά κατέληξαν σε δρόμους της περιοχής.

Μηχανήματα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μετεώρων βρίσκονται στα σημεία για τον καθαρισμό των δρόμων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Στη Λάρισα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για την κοπή δένδρου στον Άγιο Αχίλλιο, κοντά στον κυκλικό κόμβο, ενώ στα παράλια η βροχή κατά διαστήματα ήταν έντονη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποιοι δρόμοι.

 

Πηγή: ΕΡΤnews