Brite Solar: Ολοκληρώνεται μεγάλη επένδυση σε αγροτικά φωτοβολταϊκά στη ΒΙΠΕ Πατρών

Να σημειωθεί πως, σήμερα τα προϊόντα της Brite Solar κατασκευάζονται σε Κίνα και Ινδία που πωλούνται σε δέκα χώρες (Καναδά, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδονησία, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία και Σιγκαπούρη) και με την μονάδα στη ΒΙΠΕ Πατρών, γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με το δημόσιο αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις.

Brite

Εως τα τέλη του 2024 αναμένεται να είναι έτοιμη η μονάδα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ της Brite Solar, στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Η μονάδα δημιουργείται στις παλιές αποθήκες της γερμανικής εταιρείας σούπερ μάρκετ Aldi, που αποχώρησε από την Ελλάδα το 2010. Ιδρυτής της Brite Solar είναι ο Δρ. Κανόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη έως τα τέλη του τρέχοντος έτους και αρχικά θα έχει δυναμικότητα 150 MWp και σύντομα θα αυξηθεί στα 300 MWp.

Σημειώνεται πως η γραμμή παραγωγής, που συνδυάζει τη χρήση νανοϋλικών με συμβατικά ηλιακά πάνελ, είναι η πρώτη και μοναδική έως τώρα στον κόσμο, αποτελώντας την αρχή της ανάπτυξης της Brite Solar σε μία αγορά που αναπτύσσεται τώρα και αναμένεται να φτάσει στα 2,5 δισ. ευρώ το 2028.

Brite

Δρ. Νίκος Κανόπουλος

Τα νέα αγροφωτοβολταϊκά θα παράγονται στην Πάτρα από τις αρχές του 2025. Η σύνθεση των πάνελ προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες κάθε περιοχής και καλλιέργειας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brite Solar, Νίκος Κανόπουλος, αναφέρει πως, τα σύγχρονα αγροφωτοβολταϊκά έχουν πολλαπλά οφέλη για τις καλλιέργειες:

@ Βοηθούν στην ταχύτερη και αποδοτικότερη ανάπτυξη των φυτών
@ Προστατεύουν τις καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες
@ Μειώνουν την κατανάλωση νερού και παράγουν ενέργεια

Το εργοστάσιο της Πάτρας είναι μία επένδυση εννέα εκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολεί εξήντα εργαζόμενους. Τα προϊόντα του θα πωληθούν καταρχάς σε Κύπρο- όπου η Brite Solar «τρέχει» 40 πρότζεκτ- Ινδία και ΗΠΑ.

Η startup είναι η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα, από τις 64 εταιρείες απ’ όλη την Ευρώπη που επιλέχθηκε για να λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για το Green Deal, για μια «πράσινη» Ευρώπη έως το 2050.
Σύμφωνα με τον κ. Κανόπουλο, «η συμφωνία έκλεισε πριν από περίπου δύο μήνες και αφορούσε τη χρηματοδότηση της Σειράς Α, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, του επενδυτικού προγράμματος της Brite Solar, με lead investor τη New Energy Partners. Συμμετείχαν, επίσης, το European Innovation Council (EIC) και οι Brace 4 Impact και Deep Capital Group. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανάπτυξη της γραμμής παραγωγής για τα αγροφωτοβολταϊκά πάνελ».

Διαβάστε επίσης:

Τυφώνας Μίλτον: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την καταστροφική καταιγίδα στη Φλόριντα ΒΙΝΤΕΟ

Εισαγγελική παρέμβαση για το… «Ζεφύρι της Πάτρας» μετά την αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

Ο Ναδάλ έβαλε τέλος στην καριέρα του! Ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Καιρός: Από καλοκαίρι… πάλι φθινόπωρο, πού θα βρέξει και πού η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, η πρόγνωση για την Πάτρα