Νέο Δημαρχείο Πάτρας: Οσα λείπουν για την πλήρη λειτουργία

Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση των δύο αιθουσών που «λείπουν» από το παζλ της πλήρους λειτουργίας του νέου Δημαρχείου στο κτίριο του πρώην Αρσακείου

νέο Δημαρχείο
Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας στο κτίριο του παλιού Αρσακείου μπορεί να λειτουργεί εδώ και μήνες στην πόλη, όμως αυτό δε σημαίνει πως έχει ολοκληρωθεί και έχουν αναπτυχθεί όλες οι λειτουργίες του.

Κομμάτια του παζλ που λείπουν για να λειτουργεί πλήρως το νέο δημαρχείο είναι οι δύο αίθουσες που θα φιλοξενούν το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η αίθουσα που θα μπορεί να στεγάζει πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη χωροταξία και τη χρήση αυτών των αιθουσών, αλλά δεν υπάρχει χρηματοδότηση για να προχωρήσουν οι κατασκευές. Η νέα αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα διαμορφωθεί με τρόπο που δεν θα αλλοιώνεται το συνολικό ύφος του κτιρίου και θα μπορούν επιπλέον να διοργανώνονται εκεί ημερίδες.

Η άλλη αίθουσα θα μπορεί να φιλοξενεί ημερίδες, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μέχρι και ένα μικρό θέατρο των 200 θέσεων.

Ως τώρα δεν υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά γίνονται ενέργειες για να βρεθεί και να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις του κτιρίου.

Επιπλέον, στις 13 Νοεμβρίου( στις 10.30) αναμένεται να διενεργηθεί η επαναληπτική δημοπρασία για τη λειτουργία κυλικείου στο νέο Δημαρχείο. Η πρώτη δημοπρασία ήταν άγονη καθώς το ποσό εκκίνησης για το ενοίκιο ξεκινούσε από 1.000 ευρώ, ενώ στη δημοπρασία της 13ης Νοεμβρίου η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 700 ευρώ τον μήνα. Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι ή θα κριθεί και αυτό το ποσό υψηλό.

 

Διαβάστε επίσης

Φλώρινα: Νέες πληροφορίες για τη μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο – Ενα μήνα πριν τα εγκαίνια του ξενοδοχείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για την Καθολική Εκκλησία – «Μαδούσε» και Ορθοδόξους, με τζόγο σε ΟΠΑΠ

Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου – Στόχευε στρατιώτες – Πάνω από 30 τραυματίες

Υπόθεση Καθολικής Εκκλησίας: Από τον Αγιο Στέφανο, στη μεγάλη ζωή ο 60χρονος

Ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό: Μείωση 96% στα θανατηφόρα τροχαία

Μπαίνει τάξη στα «Σχέδια Πόλης», οι αλλαγές στην Αχαΐα